Zilele delicate nu trebuie să fie o povară! Află ce alegeri trebuie să faci pentru a te simți bine

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 februarie 2022, 15:12

În cadrul campaniei Always din acest an, sub conceptul „Fă-ți viața mai ușoară cu alegerile potrivite!”, specialiști cu renume și experți medicali s-au reunit pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări și sfaturi pentru ca tu să poți face alegeri corecte și bine informate în ceea ce privește sănătatea și feminitatea ta, în zilele delicate, în programul Always „5 Zile Fără Griji”.

Găsește mai jos câteva recomandări care îți pot face viața mai ușoară, în zilele delicate:

  • Pentru că în zilele delicate pui mare preț pe confortul tău, e important să îți oferi tot felul de experiențe senzoriale plăcute care să te ajute să te relaxezi. Fă-ți cadou un gel de duș sau un ulei de corp parfumat. Aprinde bețișoare sau lumânări parfumate. Ia-ți un set de acuarele și joacă-te cu culorile. Plimbă-te prin parc o jumătate de oră și dă-ți voie să simți natura. Oferă-ți câteva minute în care să asculți muzica preferată. Gătește, de plăcere, nu de nevoie. Orice modalitate în care îți poți alinta simțurile e un cadou pe care ți-l faci și care va da bucurie fiecărei zile.
  • Dacă îți place să faci sport, o alergare ușoară de 20-40 de minute te poate bine dispune. Similar, un antrenament cardio ușor de aerobic alături de alte persoane o să îți facă plăcere și o diminueze durerile. Participarea la o clasă de yoga sau de pilates poate fi o alegere foarte bună. Anumite poziții de yoga pot ameliora durerile și crampele abdominale.
  • Dacă știi că ești predispusă să faci coșuri, folosește un produs anti-acneic pe bază de acid salicilic, pentru a controla excesul de sebum. Este momentul perfect pentru a adăuga o mască tratament (de exemplu, pe bază de sulf – va reduce secreția de sebum și va curăța porii în profunzime) la măsurile obișnuite de îngrijire a tenului. Nu încerca produse dermatocosmetice noi, pe care nu le-ai folosit anterior, în această perioadă a ciclului – nu are rost să iriți și mai mult pielea deja sensibilă.
  • Dacă ai modificări de metabolism cu creșterea apetitului, pofte neobișnuite sau episoade bulimice, respectă cele trei mese principale ale zilei și nu ronțăi tot felul de gustări supercalorice. Elimină carbohidrații de la masa de seară, adică limitează-te la o porție de proteine slabe (carne, pește) cu multe legume; fructele și produsele cu amidon (pâine, cartofi, paste, orez) mâncate după ora 18 se transformă ușor în grăsime. Evită excesul de zahăr și sucurile, glucidele rapide determină secreție de insulină și variații mari ale glicemiei, care accentuează foamea.
  • Alege un absorbant potrivit fluxului tău menstrual. Dacă alegi Always Ultra, trebuie să știi că absorbantul Always Ultra, folosit fără vată deasupra asigură o protecție de până la 5 ori mai buna împotriva scurgerilor. Este demonstrat științific faptul că, punând vată peste absorbant, acoperi centrul care absoarbe instant lichidul și îl transformă în gel. Iar din vată, lichidul se poate scurge sub presiune. În plus, absorbantele mențin sângele în interior și reduc astfel contactul prelungit cu pielea și riscul de apariție a iritațiilor sau chiar a complicațiilor infecțioase ale tractului reproductiv.

oana cuzino

Dacă vrei să afli mai multe strategii prin care poți aborda problemele din zilele delicate, citește programul Always „5 Zile Fără Griji”, de pe pagina de Facebook NoiFetele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!