Cel mai vârstnic pacient infectat cu coronavirus s-a vindecat

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:10

Cel mai vârstnic pacient infectat cu coronavirus, o femeie de 98 de ani din China, s-a vindecat, potrivit presei internaționale.

Hu Hanying a fost externată la începutul săptămânii împreună cu fiica sa, în vârstă de 54 de ani, care fusese și ea infectată cu noul coronavirus.

Citește și: Gripă sezonieră sau coronavirus? Asemănările și deosebirile dintre cele două boli respiratorii

Cele două au fost internate pe 13 februarie la spitalul Leishenshan din Wuhan, un spital de urgenţă, construit de la zero în doar 12 zile pentru a trata pacienţii cu coronavirus. Anterior, cel mai bătrân pacient chinez care s-a recuperat era în vârstă de 96 de ani.

„Acest caz îi va încuraja și pe ceilalți pacienți care se află încă sub tratament”, a declarat directorul spitalului Leishenshan, Wang Xinghuan, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre gelurile dezinfectante din comerț care ucid coronavirusul

Conform ultimelor informații furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, perioada de recuperare pentru cazurile ușoare de coronavirus este de aproximativ două săptămâni. Pacienții cu forme severe sau foarte grave ale bolii se pot recupera într-un interval de trei până la șase săptămâni. Timpul scurs între contractarea virusului şi instalarea simptomelor severe este, în majoritatea cazurilor, de șapte zile.

Până în prezent au fost confirmate aproximativ 84.119 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, la nivel mondial. Până la data de 29 februarie, coronavirusul a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume. COVID-19 ucide circa 1,4% dintre persoanele infectate.

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!