Varianta indiană de COVID-19 ar afecta mai ales tinerii sub 21 de ani

De Unica.ro, pe
Un epidemiolog britanic atrage atenția că varianta indiană de COVID-19 poate avea un impact mai mare asupra tinerilor cu vârsta de până la 21 de ani. 

Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London și membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență din Marea Britanie (SAGE), susține că varianta  indiană de COVID-19 poate afecta mai mult tinerii sub 21 de ani.

„Există indicii că persoanele sub 21 de ani sunt mai susceptibile de a fi infectate cu această variantă în comparație cu alte variante care au circulat în ultimele săptămâni în Marea Britanie”, a declarat expertul.

Citește și: Irina Rimes a dezvăluit motivul real al divorțului de Andi Bănică

După ce a anunțat că este transgender, Elliot Page și-a extirpat sânii. Cum arată acum

Cristina Șișcanu, criticată de fani după ce a publicat pe Instagram o poză cu ea în costum de baie

Meghan Markle, acuzată că își manipulează soțul: Harry trebuie salvat de ea!

Ce spun experții despre varianta indiană de COVID-19

Potrivit specialiștilor, tulpina indiană ar fi mai contagioasă, mai rezistentă la vaccinurile împotriva COVID-19 existente și cu un risc mai mare de apariție a complicațiilor dificil de tratat. Tulpina B.1.617 cu triplă mutație, descoperită în India, este a patra tulpină a virusului SARS-CoV-2, introdusă de OMS în lista celor care provoacă îngrijorare la nivel mondial.

„Statele în care a fost descoperită tulpina indiană ar trebui să ia măsuri înainte să fie prea târziu”, avertizează și profesorul Ravi Gupta, microbiolog la Cambridge University, care a precizat că „situația e gravă”.

„Sunt date preliminare, desigur, avem deocamdată doar indicii, dar ar fi o greșeală să așteptăm cercetări amănunțite, pentru că virusul s-ar putea răspândi prea mult și ar deveni prea greu de controlat până să obținem date concrete”, a mai spus acesta.

Varianta indiană de COVID-19 a apărut și în România. Săptămâna trecută, INSP a anunțat că au fost depistate 12 cazuri – un cetățean român și 11 cetățeni indieni, potrivit libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!