Pro si contra vaccinului anti-gripal

De Stela Moisescu, pe

Riscurile vaccinarii

Toate vaccinurile contin aluminiu, mercur si formaldehida, substante foarte daunatoare pentru organismul uman. Ele se folosesc la prelucrarea vaccinului pentru a inlatura anumite bacterii ce pot intra cu usurinta in compozita vaccinului si ulterior in organismul tau. Doar ca aceste substante iti afecteaza si ele organismul. Depozitele de aluminiu sunt capabile sa ramana ca reziduuri iritante in tesuturi si sa perturbe sistemul imunitar si sistemul nervos, pe tot parcursul vietii. Formaldehida este cancerigena, iar mercurul este o substanta otravitoare.

Cine ar trebui sa se vaccineze?

Desi poti alege sa nu te vaccinezi, exista cazuri unde vaccinarea este prescrisa de doctori. Persoanele pentru care un vaccin este indicat sunt cele cu risc crescut de infectie: varstnicii (pentru ca au imunitatea scazuta), bolnavii cu afectiuni cronice (pentru ca o gripa ar insemna agravarea bolii de baza) si copiii nascuti cu anumite afectiuni.

In plus, este obligatoriu vaccinul pentru persoanele cu importanta sociala: cadrele medicale si didactice etc. Daca nu te numeri printre aceste persoane atunci decizia de a te vaccina impotriva gripei este doar a ta!

Consultant de specialitate: dr. Petruta Tarciuc.
Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!