Trucuri ca să rămâi mereu tânără

De Unica.ro, pe

Bucuria de viaţă te poate întineri cu mulţi ani, pentru că vârsta ta reală este cea pe care o simţi în suflet.

Anii trec şi nu întotdeauna în favoarea noastră. Când înţelegem pentru prima dată acest lucru, în jurul vârstei de 30 de ani, putem cădea pradă depresiei. Dar drumul nu este nici măcar la jumătate. Iată ce poţi face ca să te bucuri mai mult de viaţă şi să rămâi tânără.

Vrei să opreşti timpul în loc? Nu se poate, au mai încercat şi alţii înainte. Ce se poate, în schimb, este să transformi fiecare clipă într-un motiv de bucurie şi să trăieşti frumos. Asta te va întineri mai mult decât orice altceva.

1 Serbează-ţi ziua de naştere

Acest lucru înseamnă, în primul rând, să renunţi la pudoarea pe care o ai atunci când vine vorba despre vârsta ta. Fii mândră cu anii pe care i-ai adunat trecând prin viaţă şi lasă ca ziua în care te-ai născut să fie, ca în copilărie sau în tinereţe, motiv de bucurie şi de sărbătoare. Acum, mai mult ca oricând, vei fi în centrul atenţiei, iar cei dragi îţi vor putea arăta cât de mult ţin la tine. Invită-ţi prietenii şi rudele ca să sărbătoriţi împreună şi bucură-te intens de aceste clipe.

2 Nu-ţi pierde simţul umorului

O persoană amuzantă şi care ştie să privească viaţa cu umor este întotdeauna privită cu simpatie. Aşadar, nu cădea pradă conservatorismului şi rigidităţii care ne pândesc pe fiecare. Încearcă să vezi umorul situaţiilor şi, în loc să te înfurii, amuză-te. Dacă ai nevoie de un pic de ajutor pentru a redescoperi hazul, citeşte cărţi amuzante, urmăreşte comedii bune şi râzi cu poftă atunci când îţi vine să râzi. Umorul te va întineri cu siguranţă.

3 Găseşte-ţi haine care să te întinerească

Ca să arăţi şi să te simţi mai tânără, nu e nevoie să îmbraci hainele fiicei tale, din contra. Trebuie să găseşti unele pentru vârsta ta, dar care te fac să arăţi bine prin croială, culori, bun-gust. Aruncă  o privire în garderobă şi vezi ce culori predomină. Dacă e vorba de tonuri cenuşii şi predominant închise, e timpul pentru o schimbare. Cu prima ocazie când îţi cumperi ceva, alege culori mai vii şi mai calde. Apoi caută piese de îmbrăcăminte care îţi ascund defectele, dar îţi pun calităţile în evidenţă.

4 Antrenează-ţi memoria

Cu cât timpul trece, cu atât memoria ne trădează mai des, ca un partener infidel care a uitat de luna de miere. Dar nu trebuie să te resemnezi. Există o mulţime de lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi solicita materia cenuşie. Aşadar, fă în mod regulat exerciţii de memorie şi de concentrare, citeşte cărţi şi reviste, dezleagă cuvinte încrucişate sau chiar începe să înveţi o limbă străină. Prin exerciţiu, memoria se va obişnui să-ţi fie fidelă şi să te ajute la greu.

5 Acceptă ceea ce nu poţi schimba

Timpul trece peste noi toţi, iar bătrâneţea ne aduce lucruri pe care vrem să le schimbăm, dar nu mai putem. Acceptă că nu mai arăţi ca la 20 de ani, că ai riduri care arată că ai trecut prin viaţă, că acum altele sunt priorităţile decât în tinereţe. Dacă nu faci asta, vei trăi cu o continuă frustrare care te va împiedica să-ţi găseşti liniştea.

6 Nu te izola

Păstrează contactul cu prietenii şi cunoştinţele, întâlneşte-te cu persoanele cu care ai ceva în comun. Legătura cu ceilalţi te va menţine tânără şi mereu cu poftă de viaţă. Nu te izola nici în singurătate, nici în muncă. Discută despre problemele tale şi vei vedea că devin mai puţin grave atunci când le împărtăşeşti cu cineva apropiat.

7 Răsfaţă-te, pentru că meriţi

Dacă în tinereţe mai spuneai uneori „merge şi aşa”, acum trebuie să priveşti lucrurile cu totul altfel. Acordă-ţi atenţie, relaxează-te şi odihneşte-te, pentru că vei regreta mai târziu dacă îţi vei trăi viaţa doar pe fugă şi doar pentru a munci.  Acordă-ţi momentele de linişte de care ai nevoie şi vei vedea că vei fi mai împăcată şi vei privi totul cu mai multă seninătate.

8 Păstrează-ţi calmul

Până acum, cu siguranţă ai descoperit că puţine sunt situaţiile pentru care merită cu adevărat să te consumi. Nu te enerva din orice, chiar dacă trebuie să depui puţin efort ca să te stăpâneşti. Din păcate, stresul accelerează îmbătrânirea, aşa că evită-l. Dacă e nevoie, apelează la exerciţii de respiraţie şi de relaxare.

9 Intră în mintea celor tineri

Este mult mai uşor să stai deoparte şi să judeci, spunând că tineretul de azi a înnebunit, decât să încerci să te pui în locul celor tineri, să îi înţelegi şi să vezi viaţa măcar puţin din perspectiva lor. E adevărat că doare să constaţi că nu mai eşti aşa tânără… şi câte n-ai face să dai timpul înapoi! Dar depăşeşte acest prag şi priveşte-i pe cei mai tineri cu înţelegere. Îţi va fi şi ţie mai uşor, le va fi şi lor. Iar când veţi fi pe aceeaşi lungime de undă, vei simţi că sufletul tău nu a îmbătrânit deloc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!