Toți credeau că această tânără este însărcinată, dar adevărul este cu totul altul

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 12:59
Nu, nu este însărcinată, ci doar balonată. Malin Oloffson, o antrenoare de fitness în vârstă de 27 de ani din Suedia, suferă de sindromul premenstrual, ca alte milioane de femei din întreaga lume.

Citește și – Remedii naturale pentru a scăpa de sindromul premenstrual

Ea a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care îți etalează abdomenul umflat înainte de menstruație pentru a le încuraja pe toate femeile să nu se mai simtă rușinate de modul în care arată în acea perioadă a lunii. Mesajul ei a devenit viral pe Internet:

„Unele dintre voi au mai văzut asta înainte. Altele nu. Unele dintre voi experimentează asta în fiecare lună. Altele dintre voi sunteți dezgustate.Unele dintre voi se gândesc: ‘Doamne, nu sunt singura’. Altele dintre voi nu veți citi acest mesaj și veți presupune că sunt însărcinată.

Așa arată sindromul premenstrual pentru mine și multe alte femei. Retenția de apă este normal și face parte din simptomele comune ale sindromului premenstrual. Unele femei observă cu greu, iar altele trec printr-un disconfort imens cu câteva zile înainte de ciclul menstrual. Poate începe oricând între ovulație și menstruație.

A post shared by MALIN 🌱 (@malinxolofsson) on


Este un lucru normal și nu aveți de ce să vă rușinați. Da – este foarte inconfortabil și da – este foarte dificil să te abții să nu îți ascunzi burta. Eu m-am oprit. Am decis că reacția corpului meu la schimbările hormonale nu va mai fi un aspect care să contribuie la starea mea mentală deja instabilă. Și m-am hotărât să îmi iubesc corpul, indiferent de cum mă simt.

Nu îți învinovăți corpul pentru felul în care te simți tu. Nu este niciodată vina lui. Nu este niciodată ceva în neregulă cu felul în care arată corpul tău. Da – corpul tău poate experimenta un disconfort din cauza schimbărilor hormonale – așa că în loc să înrăutățești situația fiindu-ți rușine cu el, încearcă să faci exact opusul. Realizează că nu ai de ce să te simți rușinată și să te ascunzi. Ești perfectă, iar corpul tău doar își face treaba”.

Așadar, apreciază-ți corpul pentru că funcționează corect, în loc să îl condamni pentru că nu arată întotdeauna așa cum îți dorești. Bineînțeles, asta nu exclude faptul că sindromul premenstrual este un lucru extrem de enervant pentru multe femei.

Citește și – Cum elimini apa în exces

Foto – Instagram/ malinxolofsson

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!