45% dintre tinerii români fac sex neprotejat

De Unica.ro, pe

Tinerilor români pare să nu le pese de bolile cu transmitere sexuală şi nici de sarcinile nedorite. Aproape jumătate dintre participanţii la un chestionar desfăşurat în reţeaua de …
… socializare Netlog au declarat că fac sex neprotejat.

Circa 33% din cei interogaţi au confirmat că practică sexul neprotejat mereu, în timp 12% îl practică în medie de până la 3-5 ori pe lună.

Afirmaţiile tinerilor par cu atât mai şocante, cu cât unul dintre cele mai periculoase virusuri transmise pe cale sexuală, HIV/SIDA, a afectat deja 75.000 de români, conform estimărilor ARAS (Asociaţia Română Anti-SIDA), deşi doar 16.433 de cazuri sunt înregistrate în evidenţele Compartimentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea infecţiei HIV/SIDA – INBI „Prof. Dr. m Balş”.

Cel mai probabil, ceilalţi aproximativ 60.000 nu sunt conştienţi că poartă virusul HIV sau că sunt bolnavi de SIDA, putând contamina oricând persoanele sănătoase cu care întreţin relaţii sexuale.

În primul semestru al acestui an (1-30 iunie), au fost înregistrate 192 de noi îmbolnăviri potrivit INBI Balş, cele mai multe pe segmentul de vârstă 20-29 de ani, iar în 82% din cazuri virusul a fost transmis prin contact sexual.

La chestionarul organizat de Netlog au participat 1019 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, selectati din rândul celor 1,12 milioane de tineri români înregistraţi ca membri în reţeaua de socializare online.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!