Sforăi? Vezi ce remedii de acasă te pot ajuta

De Sandra S. pe

Sforăitul nu este o boală sau un sindrom, pur și simplu un rezultat al respirației în timp ce dormi. Poate deveni o problemă atunci când nu respiri bine sau când partenerul nu se poate odihni din cauza ta.

Perne

Ca să respiri mai bine pe timpul nopții, dormi cu capul pe o pernă mare – sau chiar două. Astfel, țesutul dub gât nu va mai bloca pasajul aerului, așadar nu vei mai sforăi.

Aburi înainte de culcare

Cu câteva minute înainte de culcare, stai cu capul deasupra unui castron mare plin cu apă clocotită. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează aburii timp de câteva minute, ca să cureți căile nazale.

Tratează răcelile

De câte ori răcești, îți curge nasul. Iar acest mucus care se formează constant poate bloca noaptea căile respiratorii și astfel începi să sforăi. Tratează-te imediat de cum începi să te simți rău.

Nu mânca înainte de culcare

Nu mânca înainte de culcare și mai ales nu consuma alimente grase sau junk food, care determină creșterea secrețiilor de mucus în timp ce dormi.

Dormi pe o parte

Este puțin probabil să dormi într-o singură poziție o noapte întreagă, dar dacă reușești să adormi pe o parte și nu pe spate, nu vei mai sforăi.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon