Scapă de constipaţie şi balonare! Iată ce alimente ar trebui să mănânci pentru a avea un tranzit intestinal sănătos

De Amelia Matei, pe

Ai probleme cu tranzitul intestinal, iar balonarea îţi dă bătăi de cap aproape în fiecare zi? A venit momentul să faci ceva în această privinţă. Iată cum trebuie să-ţi schimbi modul de viaţă şi ce anume trebuie să mănânci pentru ca problemele tranzitului intestinal să devină istorie pentru tine…
Poate că nu ştiai, dar un tranzit intestinal sănătos presupune ca în fiecare zi, aproximativ la aceeaşi oră, să ai un scaun normal. Dacă acesta apare cu întârziere, se poate vorbi deja de tranzit intestinal lent. Iar dacă între scaunele tale trec mai mult de 72 de ore, atunci probabil că suferi de constipaţie.

Orice problemă de tranzit intestinal ai avea, e bine să ştii de la început că alimentaţia joacă un rol important în acest proces, dar nu este singurul aspect de care trebuie să ţii cont. Şi, tocmai de aceea, inainte de a vorbi despre alimentele care te pot ajuta să ai un tranzit intestinal sănătos, e bine să recapitulăm şi celelalte lucruri de care trebuie sa ţii cont…

Apa este esenţială pentru un tranzit intestinal optim. Dacă nu bei suficientă apă, deja te afli într-o zonă de risc, în ceea ce priveşte constipaţia.

Pentru un tranzit intestinal sănătos este obligatoriu să faci mişcare. Mişcarea ajută la stimularea digestiei, aşadar fereşte-te de sedentarism.

Acestea fiind spuse, iată ce alimente te vor ajuta întotdeauna să scapi de constipaţie şi să te bucuri de un tranzit intestinal optim:

Fructele şi legumele

Fibrele sunt esenţiale pentru procesul de digestie. Atunci când suferi de constipaţie măreşte porţiile zilnice de fructe şi legume, având grijă totodată să le consumi crude.

Uleiul de măsline

Acesta acţionează ca un laxativ blând, ajutând tranzitul intestinal să funcţioneze în parametrii normali.

Cerealele integrale

Datorită cantităţii mari de fibre pe care o conţin, cerealele integrale acţionează ca şi un stimul asupra sistemului digestiv, ajutându-te să scapi de constipaţie ori balonări. Cu toate acestea, încearcă să nu exagerezi cu cantitatea lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!