Sănătate: Spune „adio” picioarelor grele

De Libertatea pentru femei pe

Senzaţia de picioare grele, tensiunea, umflarea gambelor, toate încep să îţi dea bătăi de cap? Mai mult decât oricând, în sezonul cald picioarele tale au nevoie de grijă și atenţie. Iată cum te ajută plantele să vii de hac tuturor problemelor.

Viţa de vie roșie fortifică vasele de sânge

În plus, mărește rezistenţa vaselor capilare, tratează varicele și îmbunătăţește sistemul circulator al membrelor inferioare. Îi poţi folosi frunzele fie sub formă de decoct pentru băile locale, fie sub formă de ceai, care se prepară foarte ușor: nu trebuie decât să opărești o linguriţă de frunze uscate cu 250 ml apă fierbinte, să lași 10 minute la infuzat, apoi să strecori. Ca să aibă efectul dorit, trebuie să bei 3-4 căni de ceai pe zi, timp de o lună.

Tinctura de arnică alungă durerea

Senzaţia de durere poate să persiste destul de mult și îţi poate crea disconfort toată ziua. Dacă simţi că nici seara nu scapi de ea, umple un lighean cu apă caldă, adaugă 15 g de tinctură de arnică și relaxează-ţi picioarele 10 minute în acest amestec. Baia va stimula circulaţia periferică și va alunga durerea, căci tinctura are acţiune antiinflamatoare și antispastică, așa că e de mare ajutor celor ce petrec mult timp în picioare.

Ginko biloba are acţiune vasoprotectoare

Folosită cu precădere în medicina tradiţională chinezească, planta e o sursă bogată de antioxidanţi și un tonic excelent pentru sistemul sanguin, având efecte miraculoase în normalizarea circulaţiei sângelui. O găsești fie sub formă de ceai, fie ca tinctură, ori sub formă de comprimate. Ceaiul se prepară la fel ca și în cazurile anterioare: o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă. Două căni pe zi sunt suficiente.

Chiparosul îmbunătăţește circulaţia

Masajele cu uleiuri esenţiale rămân remedii sigure pentru alungarea rapidă a durerilor, pentru revigorare și redarea stării de confort. Uleiul de chiparos se regăsește în topul celor mai apreciate remedii pentru picioarele cu probleme, căci decongestionează zonele umflate, are efect benefic în cazul varicelor și relaxează. În plus, fluidizează circulaţia sângelui și crește rezistenţa pereţilor vaselor sanguine.
Nu îl folosi direct pe piele, ci amestecă 5 picături cu 100 ml ulei de măsline și masează circular de la tălpi spre genunchi.

Rădăcina de urzică combate sindromul picioarelor grele

Remediul este ușor de pus în practică acasă și dă rezultate aproape instantaneu. Pune o cană de apă fiartă  peste o lingură de rădăcină mărunţită și lasă 10 minute la infuzat. După ce s-a răcit, toarnă ceaiul într-un lighean cu apă caldă și ţine-ţi picioarele în acest amestec până se răcește apa.

Sulfina tonifică vasele capilare

Menţine sănătatea vaselor de sânge prin îmbunătăţirea elasticităţii acestora, fluidizarea sângelui, prevenirea flebitelor și tonifierea pereţilor venoși. Flavonoizii conţinuţi o transformă într-un remediu cu excelente proprietăţi antiinflamatoare și protectoare. Oferă cele mai bune rezultate atunci când este folosită intern, sub formă de infuzie: opărește o lingură de flori uscate în 250 ml apă, lasă la infuzat, apoi strecoară. Bea două căni de ceai pe zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro