Sănătate sexuală: Andropauza lui… e şi problema ta?

De Lumea Femeilor, pe

O dată cu înaintarea în vârstă, apar atât problemele de sănătate, cât şi cele sexuale. Dacă tu treci prin menopauză, andropauza este cea care îi ştirbeşte partenerului tău apetitul şi performaţa sexuală
 

Cum se manifestă?

În funcţie de modul de alimentaţie, de gradul de sedentarism sau de vicii (alcool, ţigări, cafea), andropauza apare între 55 şi 65 de ani. Uneori chiar mai devreme. Puncte comune cu menopauza: simptomele sunt asemănătoare şi nu poţi stabili momentul exact al apariţiei. Dacă la femei coincide cu rărirea, până la stopare, a ciclului menstrual, la bărbaţi nu se întâmplă nimic concret. Dar, în timp, ei încep să sufere de bufeuri, tulburări de memorie, insomnii, disfuncţii circulatorii, depresii şi scăderea libidoului.

Ajută-l şi tu!

Masculinitatea “în scădere” a bărbatului poate avea un efect nociv asupra psihicului lui. Nu se mai simte la fel de încrezător, de apt (nu numai din punct de vedere sexual, ci şi în relaţia de cuplu) şi are tendinţa de a fi irascibil, până la punctul în care refuză să discute cu tine despre problema lui. Aici ar trebui să intervii! Dacă, în primii ani de relaţie, nu trebuia să-ţi faci nici o grijă în legătură cu potenţa partenerului, acum trebuie să îl ajuţi.
► Masajul de relaxare, declaraţiile de dragoste sau rememorarea unor scene intime despre care numai voi doi ştiţi îl pot ajuta enorm.
►Foloseşte câteva expresii standard, care să îi redea încrederea în el. De exemplu: “Eşti la fel de bun ca atunci când te-am cunoscut!”, “Mi-e dor să fac dragoste cu tine!”, “Se pare că experienţa este mai importantă decât vârsta!”.

Leacuri din bătrâni

Când anii nu mai sunt de partea ta, medicii îţi prescriu tot felul de tratamente, în funcţie de afecţiunile de care suferi. Andropauza nu este o afecţiune, ci o etapă normală din viaţa oricărui bărbat. Aşa că nu-i
sugera partenerului tău să ia pastile pentru o erecţie mai bună. Apelează la tratamentele naturiste:
►Celebrul vin roşu face minuni… doar dacă îi dai 1-2 pahare. Mai mult nu este indicat.
►Sunătoarea conţine o substanţă numită tanin, care are efect afrodisiac. La fel şi scorţişoara sau cuişoarele. Fă-i un ceai!
►Ai încercat să faci mâncare de pătrunjel? Niciodată nu este prea târziu, mai ales că partenerul tău s-ar bucura foare mult de efectele acestei plante.
►Ananasul verde şi porumbul accelerează secreţiile hormonale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!