Ce să mănânci ca să ai o memorie de elefant?

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Miercuri, 02 decembrie 2020, 15:26

Pentru ca memoria să funcţioneze la capacitate maximă, dr. Ovidiu Bojor recomandă leacuri de folos, indicate mai ales celor care au de dat examene şi batrânilor.
Extractele de ginko-biloba ăi ginseng protejează creierul, ajuta în afecţiunile circulaţiei şi dau un tonus general de invidiat.

Ginko-biloba sprijină memoria şi concentrarea

Produsele pe baza de ginko nu ar trebui sa lipseasca din dieta de întreţinere a persoanelor de vârsta a doua şi a treia. Studiile clinice au demonstrat că o doză zilnică din extracte preparate din frunzele acestei plante, în cantitate de 120 pâna la 240 mg, îmbunataţeşte simptomele asociate insuficienţei cerebrale, cum ar fi pierderea memoriei, starile depresive şi zgomotele în urechi. Alte studii clinice au dus la concluzia ca extractele din ginko sunt utile în stadiul incipient al bolii Alzheimer, întârziind dezvoltarea demenţei senile.
Pe lânga alte afecţiuni, sunt utile şi în stari depresive, emoţii puternice şi tulburari de concentrare. Nu folosi acest produs decât dupa ce consulţi medicul de familie sau un fitoterapeut autorizat. De asemenea, asigură-te ca produsele sunt standardizate de firme autorizate. Nu cumpăra capsule cu frunze măcinate, care dupa 48 de ore nu mai au nicio eficienţă. În ceea ce priveşte contraindicaţiile, exista foarte rar persoane cu sensibilitate la produsele pe baza de ginko şi acestea nu ar trebui sa le consume. De asemenea, nu se va administra copiilor cu vârsta sub 12 ani. Efectele secundare apar şi ele foarte rar şi se manifesta prin tulburari digestive sau simptome alergice. În acest caz, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

Ginseng, pentru memorie şi un creier tânăr

Preparatele pe baza de ginseng sunt un foarte bun stimulent al creierului, recomandat celor care depun activitate mentala intensa. Are o acţiune be ne fi ca asupra memoriei şi întârzie procesul de îmbătrânire a celulelor neuronale. Se foloseşte nu mai sub forma de produse standardizate şi precis dozate. Persoanelor de vârsta a treia li se vor administra câte 50 mg de trei ori pe zi, timp îndelungat, pentru efectele bune pe care le are îm po tri va senilităţii. Produse le pe baza de ginseng nu au contraindicaţii, cu menţiunea că nu trebuie depaşită doza recomandata. În caz de abuz, pot da stari de agitaţie şi insomnie. Deoarece nu exista date suficiente, nu se va folosi în sarcina şi de către persoanele hipertensive sau care sufera de afecţiuni cardiovasculare grave.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!