S-a depistat un nou simptom asociat bolii COVID-19. Este foarte ușor de confundat cu alte afecțiuni

De Unica.ro, pe
Specialiștii britanici au observat că tot mai mulți pacienți cu COVID-19 prezintă acest simptom, la nivelul pielii. Din păcate, se poate confunda foarte ușor cu alte afecțiuni cutanate. 

Pe lângă celelalte simptome deja cunoscute, medicii atrag atenția că noul coronavirus poate provoca și mâncărime, mai ales în zona picioarelor. Dr. Leanne Atkin de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie a declarat recent că numărul pacienților care au raportat acest simptom a crescut foarte mult.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

De asemenea, medicul a mai spus că acest simptom ar putea indica infecția fără să fie asociat cu alte manifestări ale bolii COVID-19.

Mâncărimea a mai fost asociată și cu alte simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV-2, cum ar fi leziunile la nivelul degetelor, asemănătoare degerăturilor, pe care le-au denumit “Degetele Covid”. Acestea au fost raportate prima dată de medicii din Spania, în luna aprilie, și par a fi o inflamație a sistemului circulator care duce la erupție cutanată.

Dermatologii din Spania au descris la 19% dintre pacienții cu COVID-19, în special la cei tineri, prezența unor leziuni asimetrice în jurul mâinilor și picioarelor, iar apariția unor pete de culoare roz sau alb, care seamănă cu înțepătura de urzică pe corp și pe palme în 19% din cazuri. De asemenea, la 47% din cazuri au apărut umflături roșii mici, plate și ridicate în 47% din cazuri. Pielea avea culoare roșie sau albastră, cu aspect de pânză de paianjen la 6% din cazuri. 

Citește și: Medic: Sunt noi manifestări ale infecției cu SARS-CoV-2. COVID-19 e mult mai agresiv și debutează altfel acum

Un studiu efectuat de King’s College London a arătat că 17% dintre respondenți au raportat o iritație ca prim simptom al COVID-19, care de cele mai multe ori a dus la mâncărimi. De asemenea, unul din cinci respondenți a confirmat că singurul simptom pe care l-au avut a fost o iritație, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!