Româncele renunță la fumat mai mult decât oricât. METODA cea mai sigură care te ajută să reușești

De Unica.ro pe

De patru ani încoace, statisticile referitoare la fumat în România dovedesc că dependența de nicotină nu este o sentință pe toată viața: procentul fumătorilor a scăzut cu 10%.
Statisticile arată că cea mai mare determinare au avut-o femeile: numărul fumătoarelor a scăzut de la 27,1% la 14,5% între anii 2007-2011. Nici bărbații nu s-au lăsat mai prejos, numărul dependenților de țigări scăzând de la 43,9% în 1989 la 34,9% în 2011.
Drumul spre renunțarea la tutun nu este deloc ușor, dar specialiștii spun că succesul este garantat dacă țineți cont de trei factori: dorința reală de schimbare, mersul la psiholog și învățarea unor mecanisme noi de a face față stresului. „Dependența de nicotină este o boală, n-ai cum să o iei cu binișorul”, explică dr. Magda Ciobanu, coordonatoarea programului național anti-fumat.

Află din suplimentul DOCTORUL zilei, distribuit marți împreună cu Evenimentul zilei și de pe doctorulzilei.ro, care este metoda care te va ajuta cu siguranță să scapi de viciu, ce capcane asund țigările light, cât de buni sunt plasturii cu nicotină și când ar trebui folosiți, dar și cum să dai de medicii care te pot ajuta să uiți de țigări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro