Cum să-ţi revii după excesele de Sărbători

De Erika Chivu pe

Dacă ai mâncat cam mult de Sărbători, află ce poţi face ca să scapi de balonare, dureri, oboseală şi să fii din nou în formă maximă.

De ce ai mai multe kilograme

În primul rând, nu te speria de ce arată cântarul. Dacă ai mâncat cam mult de Crăciun şi de Revelion, asta nu înseamnă neapărat că te-ai îngrăşat. Probabil că acele kilograme în exces sunt date doar de apă – mâncărurile tradiţionale sunt destul de sărate, ceea ce duce la retenţia de apă în ţesuturi. După câteva zile de mâncat sănătos ar trebui să revii la greutatea iniţială.  

Dacă eşti convinsă că te-ai îngrăşat, află cum poţi să slăbeşti cinci kilograme în zece zile.

Înfometarea nu ajută

După ce ai mâncat de toate şi în cantităţi mult prea mari, probabil că eşti tentată să te înfometezi ca să compensezi excesele. E drept că trebuie să-ţi menajezi sistemmul digestiv, dar înfometarea nu este o soluţie. Nu te chinui să sări peste mese – mai degrabă mănâncă de câte ori îţi e foame, dar pregăteşte-ţi alimente uşoare: ouă fierte, iaurt simplu, salate, carne slabă, brânză de vaci. Încearcă să eviţi tot ce este procesat, foarte dulce sau foarte gras. Nu uita să elimini pe cât posibil sarea.  

Detoxifiere în câteva zile

Ca să scapi de toxinele din corp nu e neapărat să treci pe o dietă lichidă sau să suferi de foame. Toxinele sunt eliminate din corp în mod natural, indiferent ce mănânci sau bei. Dacă vrei să faci o cură de detoxifiere tot ce trebuie să faci este să nu mai consumi alte toxine, adică să mănânci natural, fără alimente procesate.  

Desigur, poţi să-ţi ajuţi corpul la eliminarea deşeurilor consumând lichide cât mai multe şi alimente bogate în fibre: fructe, cereale integrale, legume. Desigur, în categoria lichidelor nu intră sucurile din comerţ.  

Mişcare şi odihnă

Ca să îţi revii mai repede după excesele sărbătorilor ai nevoie de mişcare în aer curat – o bătaie cu bulgări, o plimbare, o oră la patinoar – dar şi de odihnă. De Sărbători nu facem doar excese de mâncare ci ne suprasolicităm corpul prin nopţi nedormite şi consum de alcool. Ai grijă ca săptămâna asta să dormi opt ore pe noapte. Un organism odihnit face faţă mult mai bine în lupta cu toxinele. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro