Remedii naturale împotriva ţânţarilor

De Libertatea pentru femei, pe

Lămâiţa, busuiocul, cuişoarele miros bine şi alungă la fel de bine neamul insectelor cu gura mare. Unul câte unul, ţânţarii îşi vor lua adio de la tine.
Sezonul cald aduce cu el şi bune, şi rele, şi relaxare, şi bâzâitoare. Mici şi arţăgoşi, ţânţarii au, şi ei, ca orice vietate, puncte slabe. De exemplu, urăsc mirosul de cuişoare combinat cu cel de lămâie. Dar mai au şi alte slăbiciuni.

Frumoase şi rele cu ţânţarii

Efectul muşcatelor asupra ţânţarilor este deja cunoscut. Cu cât acestea sunt mai multe, cu atât sunt mai eficiente. Acelaşi rol în viaţa insuportabilelor bâzâitoare îl au şi tomatele. Aşadar, plantează, pe balcon, într-o jardinieră, nişte seminţe de roşii. Minusculele insecte vor ocoli, cu siguranţă, casa ta.

Parfum cu două feţe anti ţânţari

Plăcute la miros pentru tine, dar dăunătoare pentru ţânţari, lămâiţa şi busuiocul sunt de mare ajutor. Frecate în mână, frunzele de lămâiţă elimină un miros care îndepărtează aceste insecte. Cât despre busuioc, pune un bucheţel într-un pahar de apă, la capul patului. Dacă nu ai busuioc proaspăt, încearcă cu ulei esenţial de lămâiţă. Îmbibă un disc demachiant cu câteva picături, pune-l pe o farfuriuţă şi aşază-l lângă pat. Vei dormi bine!

Cuişoare cu dichis pentru a alunga ţânţarii

Pune câteva cuişoare, pe o farfurioară, lângă geam. Când vezi că-şi pierd din tăria parfumului, schimbă-le. Pentru mai multă eficienţă, taie o lămâie şi înfige în ea cuişoare. Aşaz-o cât mai aproape de fereastră. După ce se usucă lămâia, schimb-o.
Tu mai ştii vreun remediu pentru ţânţari?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!