(P) Interviu cu Dr. Cristina Obreja, fondatoarea lanțului de clinici dentare laser Life Dental Spa

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 iulie 2021, 16:54

Stăm de vorbă cu medicul fondator al clinicilor Life Dental Spa, Dr. Cristina Obreja- medic stomatolog și formator care, împreună cu Ștefan Obreja, conduc în prezent unul dintre cele mai de succes lanțuri stomatologice din România. Tehnologia viitorului este disponibilă în toate clinicile Life Dental Spa din București, Cluj, Iași, prin intermediul terapiei laser. Tratamentele au devenit mai confortabile pentru pacienți, minim invazive, eficiente și cu rezultate superioare pe termen lung.

Despre proiectul clinicii stomatologice Life Dental Spa, cum a început totul? 

Este o poveste frumoasă, care are la bază un medic ce și-a dorit să ajute oamenii să zâmbească. Compania a fost înființată în anul 2008, când aveam doar 3 ani de la absolvirea Facultății de Stomatologie din București. 

Conceptul Life Dental Spa a căpătat însă formă în 2010 și de atunci s-a rafinat, dezvoltat, odată cu trecerea anilor și întâlnirea cu oamenii potriviți. Mi-am dorit un concept în care să pot îmbina stomatologia învățată la școală cu pasiunea mea pentru medicina complementară. Rezultatul este stomatologia holistică, cea care tratează pacientul, nu doar dinții, într-un mod minim invaziv, cu respect pentru țesuturi, integrat biologic. Pacienții au primit cu multă deschidere acest concept, fiindcă aveau nevoie de o abordare umană, empatică, cu grijă și respect din partea medicilor, care și-au depășit statutul de „dentiști” și s-au transformat în adevărați consilieri de sănătate pentru aceștia. 

Îmi amintesc că la început, pentru a contura efectul de „Spa”, chiar colaboram cu o cosmeticiană, maseuri, care să le ofere pacienților momente de relaxare după tratamentul stomatologic. Am renunțat între timp la aceste servicii. Dar nu am renunțat la entuziasmul meu care mă ține conectată 12-14 ore pe zi la activitatea din clinicile Life Dental Spa.

Dacă ar fi să evidențiați un singur lucru din cariera profesională care v-a marcat, care ar fi acela? 

Sunt două evenimente mai speciale: primul a fost alegerea mea foarte inspirată de a mă înscrie la un master pentru utilizarea laserului în stomatologie, în cadrul Universității din Aachen, Germania. Nu bănuiam, atunci când am participat la primul curs, ce schimbare radicală va aduce în viața mea profesională. Odată cu introducerea laserului dentar în practica mea de zi cu zi, și eu și pacienții mei am observat îmbunătățiri fantastice ale serviciilor oferite și din ce în ce mai mulți pacienți se adresau clinicii noastre. 

Deci, creșterea a venit ca o consecință naturală a unei cereri din ce în ce mai mari din partea pacienților. Și aici intervine și cel de-al doilea punct important, respectiv implicarea soțului meu, Ștefan Obreja, în coordonarea și administrarea afacerii, moment în care afacerea a luat avânt și a devenit un real succes.

Ce este esențial pentru ca o clinică să atingă excelența precum a atins-o Life Dental Spa? Ce o face atât de diferită față de celelalte clinici stomatologice?

Diferența o fac viziunea, valorile noastre și oamenii care le fac posibile. Conceptul este unul original în România, in care pacienții sunt tratați minim invaziv, cu ultratehnologie laser, cu materiale înalt biocompatibile, dar și cu respect și dăruire. Tratăm carii cu laser, parodontoze, gingivite, de fapt, folosim mai multe tipuri de lasere pentru majoritatea serviciilor stomatologice pe care le oferim, ceea ce este un lucru rar întâlnit în clinicile din România. Serviciile sunt premium, de înaltă calitate, iar pacienții sunt încântați de faptul că sunt tratați fără ace, fără freza și fără durere. 

Cărei specialități vă dedicați mai mult ca medic dentist? 

Acum, mă dedic mai mult dezvoltării clinicilor, trainingului medicilor din echipă (eu am și pregătire de formator), iar orele mele de lucru cu pacienții sunt destul de puține. În principiu, ofer consultații și apoi coordonez realizarea planurilor de tratament, direcționând pacienții către specialiștii din echipa noastră. Iar ca tratamente, singurele de care nu m-am putut despărți au fost cele parodontale, respectiv tratarea parodontozei și gingivitei cu laser.

Puteți să ne împărtășiți cazul unui pacient care v-a atras atenția ca și complexitate în privința problemelor dentare? 

În 16 ani de activitate am tratat mii de pacienți, cu diverse probleme dentare! Îmi amintesc însă un caz, al unui tânăr care avea o fobie reală de dentist și, în același timp, mare nevoie de tratamente. Până să ajungă la prima consultație cu mine, a fost necesar sa aibă câteva întâlniri cu psihologul pentru a-și face curaj. Dar după 1-2 ședințe de tratament, deși la primul consult era alb ca varul la față și transpira necontrolat, a ajuns să vină zâmbind la clinică, ba chiar să și glumească pe scaun. 

Tratamentul său a fost complex și a durat mai mult de un an, însă la final m-a îmbrățișat fericit atât pentru serviciile stomatologice, cât mai ales pentru suportul psihic pe care noi, ca și echipă, i l-am oferit. Și-a depășit fobia și s-a tratat frumos și corect.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!