Meatout, ziua fără carne

De Erika Chivu pe

Astăzi, vegetarienii sărbatoresc Meatout, Ziua Fără Carne. În România, evenimentul este marcat printr-o întâlnire cu vegetarienii, ateliere de gătit şi degustări.
Ziua fără carne a fost sărbătorită pentru prima dată în 1985 şi, cu timpul, a devenit cea mai importantă sărbătoare anuală a vegetarienilor. Se serbează în SUA şi alte 24 de state, iar România nu face excepţie.

Ziua aleasă pentru Meatout a fost 20 martie, prima zi a primăverii astronomice, iar evenimentele care loc cu această ocazie includ conferinţe, expoziţii, demonstraţii de gătit, festivaluri. Printre participanţi se numără o mulţime de vedete care au ales stilul de viaţă vegetarian: Brigitte Bardot, Jude Law, Vanessa Williams, Dustin Hoffman, Moby, Lenny Kravitz, Bryan Adams şi alţii.

În România, Ziua Fără Carne se serbează astăzi, 20 martie, pentru a patra oară, la iniţiativa Societăţii Vegetarienilor din România. Cei care doresc să afle mai multe despre stilul de viaţă vegetarian, vor putea sta de vorbă cu vegetarienii români, care pregătesc degustări de produse vegetariene, discuţii şi multe surprize.

Va fi un atelier de vegan baking, discuţii despre alimentaţia raw food şi despre cosmeticele naturale, cursuri de gătit, dar se va vorbi şi despre protecţia animalelor.
Invitatul de onoare este Zoltan de la Sarmalele Reci care este vegetarian de 16 ani. Şi nu este singura vedetă din România care a adoptat acest stil de viaţă. Ana Maria Ferentz, Andreea Raicu, Andi Moisescu, Ludovic Orban, Paula Seling, Monica Davidescu, Anca Ţurcaşiu sunt şi ei vegetarieni convinşi.

Întâlnirea are loc la ceainaria Serendipity între orele 14:00 – 18:00, iar intrarea este liberă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro