Ce suplimente cu calciu să iei ca să previi osteopotoza

De Lumea Femeilor pe

Calciul te ajută să previi osteoporoza, dar ştii ce suplimente să iei? Vezi care sunt substanţele ce se găsesc în suplimentele cu calciu, cât de uşor se absoarbe fiecare în parte şi cum se administrează.
Un supliment cu calciu este util tuturor femeilor, indiferent de vârstă pentru că ajută la prevenţia şi controlul  unei boli foarte frecvente, osteopotoza. Iată cum să alegi cel mai bun supliment şi ce trebuie să conţină el.

Ce conţin suplimentele din calciu pentru osteoporoză

• carbonat din calciu, produs care nu este uşor absorbit de organism, conţinând doar 40% din cantitatea de calciu necesară
• citrat de calciu – uşor absorbit în organism, este recomandat persoanelor care au o aciditate scăzută a stomacului, lucru întâlnit la femeile la menopauză şi la persoanele care iau medicamente antiacide; acest tip de produs conţine 21% din calciul necesar
• gluconatul de calciu – poate provoca diaree şi ameţeală şi conţine doar 9% din calciul necesar
• lactatul de calciu – are la bază combinaţia cu acid lactic şi conţine 15% din calciul necesar
• gluconatul lactate de calciu – este formula cea mai potrivită şi conţine 13% din calciul necesar
• fosfatul de calciu – un produs care are în plus fosfor şi vitamina D, este produsul cel mai absorbabil.
Sănătate: Calciul, inamicul obezităţii?

Cum verifici calitatea unui supliment de calciu

• dacă nu eşti sigură de produsul pe care-l foloseşti ca supliment de calciu, verifică-l în felul următor: pune tableta de calciu într-o linguriţă de zeamă de lămâie şi amestecă puternic, din 5 în 5 minute; dacă, într-o jumătate de oră, tableta nu s-a dizolvat, este cazul să alegi un alt supliment.
Tu ai luat vreodată suplimente cu calciu pentru ostoporoză?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro