Obiceiuri care te ajută să-ți păstrezi ochii sănătoși

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2016, 18:18
Vrei să ai și în anii ce urmează o vedere ageră și ochi sănătoși? Respectând aceste obiceiuri cu sfințenie vei reuși să vezi un viitor frumos înainte.

Poartă ochelari de soare

Poate îți vine greu să crezi, dar și ochii pot suferi ”arsuri” solare. ”Așa cum razele solare fac rău pielii, de-a lungul anilor, la fel se întâmplă și la nivelul ochilor”, a declarat Rachel Bishop, directoarea Direcției de la National Eye Institute, din Bethesda, statul american Maryland. Expunerea la razele ultraviolete poate crește riscul îmbolnăvirii de cataractă a ochiului, îngroșând țesutul ocular și ducând la riscul îmbolnăvirii de cancer la nivelul ochiului.

Citește și: Semnificația ochilor negri

Fii precaută la lentilele de contact

Igiena mâinilor înainte de folosirea lentilelor de contact este foarte importantă. Până la 90 la sută dintre cei care utilizează lentilele de contact ignoră aceste aspect, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Astfel, acest obicei poate duce la inflamarea corneei. ”Anumite infecții pot afecta grav sănătatea ochiului, uneori chiar și în 24 de ore. Iar aceste afecțiuni uneori pot fi ireversibile”, spune Carolyn Carman, directoarea Centrului pentru Îmbunătățirea Vederii de la Institutul pentru Ochi din cadrul Universității Houston. Așadar, aveți grijă și spălați-vă pe mâini de fiecare dată când folosiți lentilele de contact.

Poartă ochelari de protecție

Oricât ai părea de caraghioasă cu astfel de ochelari, este foarte important să-i porți ori de câte ori ai activități casnice mai dificile. Aceștia țin la distanță pietrele, crengile sau substanțele chimice.

Mergi la oftalmolog

În jurul vârstei de 40 de ani orice persoană trebuie să meargă la specialist pentru analize amănunțite pentru a stabili dacă ai probleme cu dioptriile sau alte afecțiuni oculare. Astfel poți preveni anumite boli ce pot galopa dacă nu sunt descoperite la timp.

Citește și: Truc pentru ochi. Îmbunătățește-ți vederea cu acest exercițiu

Evită lumina puternică

Nu este un mit, este o realitate. Evistă obiectele foarte strălucitoare sau lumina prea puternică, lumina laser, razele soarelui sau chiar eclipsele. ”Chiar dacă privești prin ochelarii de soare, acest lucru poate dăuna vederii”, arată James Tsai, directorul Centrului de Boli ale Ochiului de la spitalul Mount Sinai, din New York.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!