Cum a slăbit Natalie Portman 10 kilograme pentru „Black Swan”

De Erika Chivu, pe

Actriţa Natalie Portman, şi aşa destul de slabă, a pierdut 10 kilograme pentru rolul din „Black Swan”, atrăgând atenţia presei şi a celor ce militează împotriva siluetelor prea subţiri.

Cum a slăbit Natalie Portman pentru „Black Swan”

Actriţa din rolul principal nu a fost singura care a slăbit pentru acest film. Conform presei americane, Natalie Portman a făcut un pact cu Mila Kunis, actriţa din rolul secundar, ambele dorind să ajungă sub 45 de kilograme. Se întampla cu un an înainte de începerea filmărilor, în momentul când cele două au început să se pregătească pentru rolurile din „Black Swan„,  unde joacă două balerine cu probleme psihice.

Cele două au ajuns atât de slabe încât până şi regizorul filmului s-a speriat. „Mă uitam la spatele lui Natalie şi nu mi-a venit să cred cât de slabă era. Am cerut să aibă tot timpul mâncare în rulota ei” a declarat bărbatul.

Pe de altă parte, Natalie Portman a ţinut să precizeze că a făcut totul pentru a intra mai bine în pielea personajului. Pe lângă faptul că s-a hrănit numai cu morcovi şi migdale, ea s-a antrenat câte opt ore pe zi timp de şase zile pe săptămână ca să poată realiza coregrafiile cerute de scenariu.

Viaţa de balerină, plină de sacrificii

„Aceasta e viaţa unei balerine: nu bei alcool, nu ieşi cu prietenii, nu mănânci mult, îţi supui corpul unei dureri permanente”, a povestit Natalie Portman, care a luat lecţii de balet şi în copilărie.  

Şi se pare că aşa este. La scurt timp după declaraţiile lui Natalie Portman, un critic de dans de la New York Times a criticat performanţele unei balerine americane spunând că arată „ca şi cum ar fi mâncat prea multe bomboane”. La scurt timp, femeia a recunoscut că afirmaţia a tulburat-o, ea având în trecut o tulburare de nutriţie.

Înfometarea, un pericol

Chiar şi aşa, eforturile lui Natalie Portman sunt considerate prea dure şi foarte periculoase, medicii atrăgând atenţia că înfometarea poate provoca dezechilibre hormonale şi multe alte probleme. Actriţa îşi permite să se joace astfel cu corpul ei, având în vedere câte milioane de dolari primeşte pentru rol, însă noi, ceilalţi nu avem pentru ce să ne riscăm sănătatea în acest mod.

Conştientă că tot ce a făcut este exagerat, actriţa a spus totuşi că în timpul filmărilor pentru „Black Swan” s-a simţit mai bine şi mai în formă ca niciodată.

Alţi actori care au slăbit pentru un rol

Să slăbeşti sau să te îngraşi 10 kilograme pentru un rol nu este nimic neobişuit la Hollywood. Christian Bale a slăbit 28 de kilograme pentru rolul din thriller-ul „The Mechanist”, ajungând aproape un schelet viu. El ar fi vrut să piardă 45 de kilograme, dar producătorii s-au temut pentru sănătatea lui.

Şi Tom Hanks a slăbit în jur de 10 kilograme pentru rolul din „Philadelphia” şi apoi aproape 30 pentru „Castaway”. Alţi actori, precum Russel Crowe, Charlize Theron şi Jared Leto au fost nevoiţi nu să slăbească, ci să se îngraşecâteva zeci de kilograme pentru diferite roluri. Un caz foarte cunoscut este Renee Zellweger care s-a îngrăşat de mai multe ori pentru rolurile din „Jurnalul lui Bridget Jones”, apoi a slăbit brusc prin diete drastice.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!