5 motive să renunți definitiv la băuturile răcoritoare

De Sandra S. pe

Sunt pline de zahăr, iar acidul nu face bine nici dinților, nici organelor interne prin care trece. Vezi și alte motive din care ar trebui să renunți la băuturile răcoritoare.

Băuturile răcoritoare induc corpul în eroare

Pentru că îndulcitorii artificiali adăugați în aceste băuturi au aromă mai intensă decât zahărul, în timp corpul tău nu va mai simți gustul dulce natural al fructelor, de exemplu. Mai mult, chiar dacă nu conțin zahăr – cele dietetice – îndulcitorii au exact același răspuns în organismul tău: cresc producția de insulină, iar corpul tău începe să adune mai multe grăsimi și astfel te îngrași.

Poți face diabet tip 2

O singură băutură răcoritoare consumată pe zi, în fiecare zi, crește riscul cu 36% de apariție a diabetului de tip 2, arată studii recente.

Nu au nicio valoare nutritivă

Atunci când bei așa ceva, organismul nu se poate „bucura” de altceva în afară de chimicale, zahăr, îndulcitori și alte substanțe nocive pentru organismul tău. Apa este esențială vieții, așa că de ce o înlocuiești cu băuturi răcoritoare?

Face rău oaselor

La femeile de peste 60 de ani există deja riscul crescut să facă osteoporoză și se pare că cele care au consumat băuturi răcoritoare în mod regulat au densitatea oaselor cu 4% mai scăzută decât în mod normal.

Te îmbeți mai repede dacă le amesteci cu alcool

Din cauză că sângele asimilează îndulcitorii artificiali mult mai ușor decât zahărul, dacă bei cocktailuri cu băuturi răcoritoare te îmbeți mult mai repede.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro