4 mituri despre igiena intimă. Fals sau adevărat!

De Lumea Femeilor, pe

Tot felul de „legende” circulă referitor la acest subiect de importanţă majoră. Să le luăm la bani mărunţi!

Toaleta internă: după fiecare contact sexual

FALS. Spălăturile vaginale sunt indicate o dată, maximum de două ori pe săptămână – susţin unii medici. Alţii le exclud complet. Cauza: s-a descoperit că toaleta internă frecventă strică echilibrul pH-ului florei vaginale, favorizând bolile. Dacă ţii, totuşi, la acest „ritual”, foloseşte doar apă curată. Săpunurile, gelurile, produsele antibacteriene introduse în vagin sporesc riscul de alergie şi infecţie.

Un strop de parfum sporeşte atracţia

ADEVĂRAT/FALS. Cel mai atrăgător „parfum” este cel al vulvei proaspăt spălate. Parfumurile chimice or fi pe placul unora, dar nu te sfătuim să le testezi: nu fac decât să irite zona intimă.

Bărbaţii „scapă” mai uşor

ADEVĂRAT. Toaleta lor este mai simplă, dar la fel de importantă. Trebuie să spele bine zona prepuţului (unde se localizează, de regulă, infecţiile). Se decalotează penisul şi se spală cu apă şi săpun. Atenţie, a nu se forţa decalotarea, dacă „opune rezistenţă”! O consultaţie la medicul ginecolog va stabili cauzele şi soluţiile.

TOALETA EXTERNĂ: O SINGURĂ DATĂ PE ZI

FALS. Organele sexuale externe trebuie spălate cu apă şi cu săpun sau cu un gel cu pH neutru, dimineaţa, seara şi după fiecare contact sexual. Excepţie: perioada menstruală, când e bine să te speli de 2-3 ori pe zi. Dar igiena se impune şi după scaun (apropo, foloseşte hârtia igienică în direcţia faţă-spate, ca să nu „aduci” spre vagin germenii din fecale).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!