Mișcări prin care îți tonifici coapsele și fundul într-o zi

De Amelia Matei, pe
Vara bate la ușă, iar corpul tău trebuie să fie pregătit cum trebuie pentru costumul de baie. O serie de exerciții, pe lângă alimentația sănătoasă te vor ajuta să îți tonifici trupul.

Războinica

Stai într-un picior, iar pe celălalt întinde-l mult în spate, în timp ce te apleci, astfel încât trunchiul și membrul întins să formeze o linie dreaptă. Ține mâinile întinse pe lângă corp și stai în această poziție timp de cinci secunde. Fă zece repetări pe fiecare picior.

Genuflexiuni cu scaunul

Așază-te în fața unui scaun și, din poziție de genuflexiuni lasă-te în jos, până când crezi că ar trebui să atingi cu fundul șezutul scaunului. Nu trebuie să îl atingi, ci fesele tale trebuie să fie la nivelul blatului scaunului. Ridică-te și lasă-te din nou. Aceasta este mișcarea corectă. Fă 15 repetări în 3 serii.

Fandări

Pune un picior în fața celuilalt, astfel încât să formezi cu cel din față un unghi de 90 de grade. Cel pe  care îl ții în spate trebuie să fie de la genunchi în jos paralel cu podeaua. Ține trunchiul drept. Fă 10 fandări pe fiecare picior, în trei serii.

Citește și: Exerciții care îți întăresc ligamentele și articulațiile

Ridicare de picior

Așază-te în picioare, în fața unui scaun, și ridică piciorul drept. Stângul trebuie să fie perfect întins, în timp ce cu dreptul trebuie să atingi ușor cu călcâiul șezutul scaunului. Stai cinci secunde după care îndepărtează piciorul drept de pe scaun. Ai grijă ca această mișcare să fie ușoară, astfel încât piciorul stâng să nu-și modifice poziția. Fă 15 repetări pe câte un picior, în 3 serii.

Sărituri

Cu acest exercițiu îți tonifici nu doar gluteii și coapsele, ci și mușchii abdominali. Stai în poziție de drepți lasă-te la podea, în poziție de genuflexiune. Efectuează o săritură cu mâinile drepte, în sus, pe lângă cap. Fă 20 de repetări, în trei seturi.

Citește și: Exercițiile care te fac să pari mai înaltă

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!