6 miracole medicale uimitoare

De Erika Chivu pe

Care ar fi şansele să supravieţuieşti unei căderi de la etajul 48? Sau să mergi din nou după mai multe fracturi la coloană? Acestea şi alte întâmplări au fost catalogate drept miracole medicale.

Miracol de Crăciun: a căzut de la etajul 48

Platforma pe care se afla alpinistul utilitar Alcides Moreno s-a desprins de un zgârie-nor şi a căzut în gol de la etajul 48, aproximativ 150 de metri. Fratele bărbatului, aflat pe aceeasi platformă, a murit pe loc. însă Alcides, nu se ştie cum, a reuşit să supravieţuiască.

Ajuns la spital, medicii l-au operat la camera de gardă, căci ar fi fost prea riscant să-l mute în sala de operaţii. După mai multe intervenţii şi tratamente, omul şi-a revenit, miraculos, chiar în ziua de Crăciun.  

Aproape decapitat într-un accident

În acelasi an, 2008, un băiat de nouă ani implicat într-un accident de circulaţie, a fost aproape decapitat, având coloana vertebrală desprinsă de craniu – ceea ce medicii au numit decapitare ortopedică. Din fericire, coloana vertebrală a rămas intactă. După mai multe operaţii în care craniul i-a fost prins de coloană cu tije şi plăcuţe metalice, copilul şi-a revenit complet.

Mâna retezată, salvată de chirurgi

Un surfer australian, atacat de un rechin, a ajuns la spital cu mâna retezată aproape complet, prinsă de braţ doar printr-o bucată de piele. Deşi nu îi dădeau multe şanse, chirurgii au încercat să-i reataşeze mâna şi au reuşit.

Nu funcţionează la fel de bine ca o mână sănătoasă, dar este oricum mai bine decât cu o proteză. Norocul bărbatului, au spus medicii, a fost interventia promptă a celor de pe plajă – un alt surfer i-a aplicat un garou improvizat – şi viteza cu care a ajuns la spital.

120 de zile fără inimă

O tânără din SUA care a primit un transplant de inimă a avut ghinionul ca noul organ să nu funcţioneze. Medicii au fost nevoiţi să-i scoată noua inimă, dar nu au putut găsi imediat o alta comptabilă. Aşa că aproape 120 de zile fata de 14 ani a trăit fără inimă în piept, funcţia ei fiind preluată de o pompă artificială.

Salvată de 11 tije metalice

Fracturi la mai multe coaste, coloană, gât, bazin şi un picior, plus plămânii perforaţi – acesta a fost bilanţul medicilor după accidentul unei adolescente din Anglia. Deşi convinşi că nu va mai putea merge vreodată, medicii au sperat doar să-i salveze viaţa montându-i şase tije pe coloană şi cinci în restul corpului, plus o mulţime de şuruburi şi plăcuţe. La numai o zi de la ultima operaţie fata mergea singură, iar astăzi are o carieră de succes în modeling, în ciuda cicatricii care se întinde de la ceafă până la şolduri.

Tăiat în două, merge din nou

Corpul lui Peng Shulin a fost tăiat în două într-un accident de circulaţie, aşa că supravieţuirea acestui bărbat a fost primul miracol care i-a uimit pe cei 20 de medicii ai lui. După ce a fost imobilizat, mai mulţi ani, Peng a găsit puterea să spere la o viaţă mai bună, când medicii i-au creat o proteză sub forma unei coji de ou, la care au ataşat două picioare metalice. Asfel, omul tăiat în două a putut să meargă din nou.   

Foto. Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro