Dr. Mihaela Bilic: „Ne îmbolnăvim din cauza aerului, nu a mâncării”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 26 februarie 2020, 15:13

Specialistul în psihonutriție Mihaela Bilic atrage atenția, într-o postare pe rețelele de socializare, că ne confruntăm cu o explozie a bolilor autoimune.

Medicul nutriționist susține că pentru sănătatea noastră nu este importantă doar calitatea hranei, ci și a aerului pe care-l respirăm.

„Răul din viaţa noastră nu vine din mâncare, ci din aer. De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simţim bine, primul gând care ne trece prin cap este «trebuie să fiu mai atent la alimentaţie, să mănânc sănătos!». Simţim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minţii noastre are nevoie de o relaţie cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin”, explică nutriționistul într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citește și Mihaela Bilic: „Stomacul se educă și nu trebuie umplut”

Potrivit Mihaelei Bilic, un vinovat mult mai mare pentru o sănătate precară este aerul pe care îl introducem în mod automat în organism. Dacă fiecare dintre noi își poate alege ceea ce mănâncă, când vine vorba despre aer, nu există variante alternative.

“Şi ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film poliţist, vinovatul se dovedeşte a fi întodeauna cel la care nu te gândeşti, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Şi da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm!”, a spus medicul nutriționist.

Citește și Mihaela Bilic: „Micul dejun e un moft”

Mihaela Bilic a explicat cum, chiar dacă noi nu simțim acest lucru, microorganismele din aer ajung în plămâni și de acolo se împrăștie în tot organsimul, lucru care duce, în timp, la creșterea riscului îmbolnăvirii pe cale respiratorie.

Asistăm la o explozie a bolilor autoimune!

“Aşa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel şi microorganismele din aer intră în plămâni şi de acolo se împrăştie în tot corpul. Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber aceşti agenţi patogeni – dar asta nu înseamnă că ei nu există!! În prezent, asistăm la o explozie a bolilor autoimune şi la o escaladare dramatică a numărului de persoane care suferă de alergii, afecţiuni al căror factor declanşator rămâne de multe ori necunoscut”, a continuat nutriționistul.

Din păcate, cei care stau la oraș nu se pot feri de pericolul aerului nociv respirat zilnic.

“Se spune că e uşor să te aperi dacă ştii cine îţi sunt duşmanii, însă, în cazul afecţiunilor cu poartă de intrare respiratorie, duşmanii sunt nevăzuţi, necunoscuţi şi, culmea, nici măcar nu e în puterea noastră să îi eliminăm. Cum ar trebui să procedăm atunci când aerul din oraşul nostru este poluat, ce ar trebui să facem atunci când ieşim pe stradă? Dacă putem decide ce mâncare să consumăm, din păcate, nu avem de ales când vine vorba de calitatea aerului pe care îl respirăm“, a încheiat medicul.

În vârstă de 48 de ani, Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați psihonutriționiști din România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!