Menstruatia in procente

De Corina Buhagiar, pe

Cum te simti in timpul menstruatiei?… Mai irascibila? Mai vulnerabila? Trista? Sau te numeri printre norocoasele femei pentru care nu e nicio diferenta fata de orice alta zi a lunii?
Din punct de vedere fiziologic menstruatia are loc pe fondul unei furtuni hormonale care e putin probabil sa te lase neafectata. E, oarecum, ca in fimul „Masca” cu Jim Carrey: iti amplifica trairile si starile predominante. Si scoate la iveala tot ce era ascuns.

Daca toata luna ti-ai reprimat reprosurile la adresa iubitului, ramanand destul de calma, in timpul menstruatiei e foarte probabil sa rabufnesti si sa i le torni pe toate gramada. Daca in restul lunii te-ai tinut destul de tare, desi erai trista, la mestruatie o sa se lase cu lacrimi.

De altfel e un fapt constatat: peste 80% dintre femeile care se sinucid sunt in timpul sau cu putin inainte de declansarea menstruatiei. Iar daca esti o femeie de actiune care nu se cruta 25 de zile din 30, in timpul menstruatiei corpul isi va cere drepturile si-o sa dormi cat pentru tot restul lunii.

Vestea buna este ca ea actioneaza si in sens pozitiv. Daca esti fericita sau indragostita, in perioada aceea vei capata un plus de duiosie, iar relatia ta, mai ales daca iubitul tau e tandru si grijuliu, va capata un nou avant. Sensibilitatea marita in timpul menstruatiei face ca tot atunci sa de produca, de obicei, manifestarile de creativitate (daca esti o artista) sau experientele spirituale, daca ai inclinatii mistice.

Se spune chiar ca in societatile asa-zis primitive din vechime, femeile in timpul menstruatiei erau duse intr-o locatie speciala, in afara comunitatii, unde primeau initierile esentiale legate de natura, viata sau traditii ale acelei comunitati. Menstruatia poate fi, daca vrei, o reamintire si o sarbatorire a feminitatii si o perioada in care esti, mai mult ca oricand, conectata la propriul tau corp.

Revenind in zilele noastre, iata cateva dintre procentele descoperite intr-un studiu de catre, cine altcineva decat prietenul tau de nadejde din fiecare luna: ALWAYS.

80% dintre femei declara ca au o atitudine pozitiva marita fata de partenerii lor daca acestia sunt intelegatori in acea perioada a lunii.

75% din femeile din Egipt se simt mai puternice in perioada menstruatiei si o considera o sursa de bucurie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!