Mâncărurile gustoase stimulează simţul gustativ al bebeluşului

De Unica.ro, pe

Mâncărurile gustoase pot stimula simtul gustativ al bebeluşului, însă de cele mai multe ori dăm sugarului mâncare fadă şi monotonă. Fasole verde neasezonată, cereale de orez…

… piure de morcovi – toate anoste şi lipsite de gust, dar şi foarte utilizate în diversificare.

Aceste mâncaruri sunt foarte sănătoase, însă, contrar opiniilor părinţilor, bebeluşii se pot bucura de o gamă mult mai largă de gusturi. Orice expunere la diferite mâncăruri sănătoase poate preveni dependenţa viitoare de biscuiţi, paste şi băuturi dulci, care nu sunt neapărat sănătoase.

Pediatrii spun că este benefic să oferim bebeluşului gusturi şi mâncăruri sănătoase variate, având în vedere creşterea ratei obezităţii şi a problemelor determinate de aceasta în rândul copiilor.

Vechile sfaturi şi rutina alimentară

Vechile sfaturi de a aştepta până la vârsta de 1 an sau chiar mai mult pentru a introduce alergeni nu se mai aplică pentru majoritatea bebeluşilor, dar este în continuare o idee bună să îi introduci fiecare aliment nou gradual, aşteptând trei zile până la următorul, pentru a putea identifica o eventuală alergie.

Iată nişte idei pentru a te ajuta să scapi de rutina cerealelor de orez. Chiar dacă unele dintre ele nu sunt preferatele tale, încearcă să nu îl privezi pe cel mic de această experienţă gustativă – poate lui îi plac! În funcţie de abilităţile de mestecare şi înghiţire ale bebeluşului, poţi să le tai, razi sau să le pasezi, după cum e cazul.

Citeşte continuarea articolului Mâncărurile gustoase stimulează simţul gustativ al bebeluşului pe copilul.ro.

Mâncărurile gustoase stimulează simţul gustativ al bebeluşului

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro