Cum te îngraşă căldura din casă

De Erika Chivu pe

Unul din avantajele traiului modern, încălzirea artificială, este un mare dezavantaj pentru cei care vor să slăbească. Frigul te face să arzi calorii.

Frigul arde grăsimile

Pentru a-şi păstra temperatura normală când se află într-un mediu rece, organismul tău este nevoit să ardă calorii. Asta se întâmplă datorită ţesutului adipos maro, cunoscut şi ca „grăsimea maro”, al cărei rol e acela de a transforma energia în căldură. Până acum se credea că acest tip de grăsime este prezent numai la nou-născuţi, dar de curând s-a descoperit că există şi la adulţi.

„Grăsimea maro” poate să ardă „grăsimea albă” pentru a o transforma în căldură dacă este nevoie. Problema e ca în ziua de azi organismul nu mai are nevoie de aşa ceva fiindcă nu prea mai stăm în frig.

Nu ne mai expunem la temperaturi scăzute

Încă de toamna începem să folosim încălzirea în case şi birouri şi ne plac temperaturile ridicate. Facem cumpărături online, comandăm mâncare acasă şi am face orice ca să nu fim nevoiţi să ieşim în frig. Iar când totuşi ne aventurăm afară ne deplasăm cu maşina, care e la rândul ei încălzită.

„Între numărul tot mai mare de obezi şi expunerea redusă la frig există o strânsă legătură” spun specialiştii citaţi de Daily Mail. Aceştia au anunţat într-o revistă dedicată obezităţii că expunerea permanentă la temperaturi înalte reduce pentru totdeauna capacitatea organismului de a folosi „grăsimea maro”.

„Rezultatele studiului sugerează că reducerea temperaturilor din interior pe timp de iarnă ar putea contribui la scăderea numărului de obezi reducând în acelaşi timp poluarea.”

Plimbările în aer liber te ajută să slăbeşti

Toate acestea nu înseamnă că trebuie să tremuri toată iarna, ci că e bine să faci plimbări în aer liber, chiar dacă e frig afară. Nu-ţi face griji, nu vei răci. Răceala este rezultatul unei infecţii virale şi ai mai multe şanse să o faci dacă stai înăuntru, în locuri aglomerate. Aşa că este de preferat o plimbare în locul unei ieşiri la restaurant şi un drum pe jos în locul transportului în comun.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro