Igiena intimă pe timpul verii. Vezi cum îţi protejezi sănătatea!

De Erika Chivu pe

Vezi cum eviţi infecţiile şi mirosul neplăcut al zonei intime pe timpul verii!

Igiena intimă, mai riguroasă decât iarna?

Fie vară sau iarnă, igiena intimă se face o dată pe zi, folosind un gel sau săpun cu pH uşor acid, fără parufm şi coloranţi. Chiar dacă ai nevoie de mai multe duşuri pe caniculă, ţine cont că igiena prea riguroasă dăunează zonei genitale, putând să producă dezechilibre bacteriene.

Mirosul zonei intime pe timpul verii

Mirosul vaginal nu depinde de anotimp, ci mai degrabă de ciclul tău menstrual şi, după unele păreri, de ceea ce mănânci. Dacă ţi se pare că mirosul genital e mai puternic vara, probabil e doar din cauza transpiraţiei. Zona inghinală conţine multe glande sudoripare, iar transpiraţia produsă de ele se evaporă mai greu, astfel că mirosul neplăcut apare mai repede decât în alte zone ale corpului.
Ca să eviţi asta, ai grijă să îndepărtezi părul nedorit şi foloseşte din când în când serveţele intime pentru a curăţa pielea din zona inghinală.

Ce fel de lenjerie porţi vara

Mirosul şi sănătatea zonei genitale depind în mare măsură şi de lenjeria pe care o porţi. Materialele sintetice nu permit evaporarea transpiraţiei şi a secreţiilor. Pe lângă mirosul neplăcut, acest lucru poate duce la dezvoltarea ciupercilor şi apariţia candidozei. O altă problemă este slipul tanga, preferatul multor femei pe timpul verii. Deşi e foarte sexy, acest model de lenjerie poate să producă infecţii urinare prin mişcările spare-faţă.
Cel mai indicat este, desigur, slipul cu croială normală din bumbac, iar când ai ocazia e bine să renunţi complet la lenjeria intimă.
În plus, nu uita regulile care trebuie respectate pe tot parcursul anului:
• Când faci duş sau după ce urinezi igiena intimă se face din spate spre în faţă.
• Spălăturile vaginale nu se fac decât la indicaţia medicului şi cu substanţa prescrisă de el.
• După fiecare act sexual e bine să urinezi şi să faci un duş.
• Zona anală trebuie păstrată curată pentru a preveni răspândirea bacteriilor la vagin.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro