Ganduri scrise pe apa

De Corina Buhagiar, pe

S-au numarat cuvintele pe care le spune, in medie, o persoana pe zi. Sunt de ordinul miilor. Ca sa numaram si cuvintele pe care nu le spune, dar le gandeste, ar trebui sa inmultim cu o suta.
Sau poate cu o mie. Nu asta e important, ci cat la suta dintre cuvintele noastre, rostite sau nerostite, au infrumusetat lumea din jur. Si cate au uratit-o? Pentru ca, iti vine sa crezi sau nu, exact asta se intampla. Si, ca sa parafrazam un citat sacru: „nu ceea ce bagam in gura ne murdareste, ci ceea ce scoatem pe gura”. Efectul generat de cuvintele noastre ne loveste intai si-ntai pe noi insine. Un gand repetat suficient de des creeaza o atitudine. Aceasta, repetata destul de des, ne creaza caracterul. Iar acesta, in ultima instanta ne influenteaza destinul. Nu e o simpla teorie. S-a gasit cineva care sa o demonstreze!

Mesajul florilor de gheata

Despre Masaru Emoto am auzit prima oara intr-un film documentar deosebit, cu titlul „What the -beep- do we know”. El a reusit sa demonstreze ca gandurile sau cuvintele oamenilor influenteaza mediul inconjurator. Ideea japonezului este genial de simpla. A luat apa, a inghetat-o si s-a uitat la microscop la cum arata cristalul de gheata format. Apa provenita dintr-o aceeasi sursa cristaliza diferit in functie de ceea ce scria pe sticla in care statuse.

Mai exact, doctorul Emoto lipea pe sticle, cu fata spre apa, o ideograma dintre cele folosite in limba japoneza, cu diverse semnificatii. De exemplu: „multumesc”, „te iubesc”, „te urasc”, „te omor” etc. Spre uimirea tuturor, dar fara nici o urma de indoiala, mesajele „bune” generau forme armonioase, complete, frumoase, in timp ce mesajele rele, destructive, generau cristale ciuntite, strambe, urate.

Apa stie sa citeasca?!

E primul lucru care iti trece prin minte. Pare neverosimil. Cu toate acestea, colectia de fotografii a doctorului Emoto te pune pe ganduri. Daca intri pe site-ul lui www.masaru-emoto.net poti sa vezi „fotografia lunii”. In februarie am putut admira cristalul format de cuvantul „curtoazie” (politete). O forma superba. N-o reproducem aici, pentru a respecta dorinta doctorului japonez, dar poti sa-ti salvezi fotografia pe calculatorul personal gratuit, daca vrei.

Dr. Emoto si-a facut o misiune din a informa cat mai multi oameni despre descoperirea sa. Si despre necesitatea de a ne cultiva cat mai mult gandurile frumoase, pozitive, pentru a nu mai „polua” planeta. Fraza prin care doctorul Emoto se defineste, pe site-ul lui, este impresionanta prin simplitate: „I will be 65 years old in this year and all I want is world peace” (Voi implini 65 de ani anul acesta si tot ce vreau este pace in lume).

Cu gandul la sanatate

Corpul nostru este 70% apa. Daca apa dintr-o sticla receptioneaza in felul acesta mesajele umane, cum o fi cu apa din propriul nostru corp care e expusa permanent cuvintelor sau gandurilor pe care le emitem?! Bolile au drept cauza bacterii, streptococi sau virusi, fara indoiala.

Insa sistemul nostru imunitar, care ar trebui sa lupte impotriva acestora, poate fi mai puternic sau mai slab datorita gandurilor noastre predominante, cu care corpul s-a impregnat. Si iata cum buna-dispozitia, seninatatea, gandurile bune devin „medicamentele” noastre preventive, pe care merita sa le „luam” cat mai des!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!