Ferește-ți copilul de otită!

De Libertatea pentru femei pe

Numai 2 din 10 mame şi-au vaccinat copiii în vederea prevenirii otitei!
Un studiu realizat de GlaxoSmithKline arată că otita medie este, după pneumonie, boala care îi îngrijorează cel mai mult pe părinții români. Totuși, impactul infecţiei urechii medii asupra copiilor şi a familiei e subestimat, iar părinții au nevoie de mai multă informare privind prevenirea.
Cam în 50% din cazuri a fost necesar ca micuţii să lipsească de la grădiniță, fapt ce a dus și la absenteismul părinților de la serviciu. „Le recomandăm părinţilor să-şi protejeze copiii împotriva efectelor grave ale bolilor infec¬ţioase, luând măsuri de prevenire. Mai ales în cazul otitei medii, cu consecinţe grave, metoda eficientă de protecţie este imunizarea prin vaccinarea faţă de infecţiile pneumococice, extrem de răspândite în comunitățile de copii.
Mai mult, dacă unii copii de la creşă sau grădiniţă suferă de infecţii respiratorii frecvente, inclusiv otită, riscul de infecţie al celor nevaccinaţi creşte substanţial”, spune prof. univ. dr. Ioana Alina Anca, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului.
Foto: Thinkstock

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere