Doi tineri, de 30 de ani, fără comorbidități, dar nevaccinați, au murit de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 august 2021, 20:38

Doi tineri, în vârstă de 30 de ani, sănătoși, fără comorbidități, dar nevaccinați au murit de COVID-19. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut anunțul punctând faptul că varanta Delta a noului coronavirus afectează în mod predominant copiii și tinerii, iar fără imunizare se poate ajunge la astfel de drame.

“Ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început. Avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului că avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei.

Citeşte şi: Ce spun experții americani despre varianta Delta: este „un incendiu scăpat de sub control”

Să spunem că nu ne îngrijorează, clar că nu spunem adevărul. Da. Când vezi că încep (n.r. – numărul cazurilor de COVID-19) să crească, când ştii că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, să zicem, că se răspândeşte mult mai uşor. Studiile nu sunt încă finalizate, dar se pare că are un efect mai serios la nivel de copii… Nu ştim deocamdată care e procentul, care e impactul, dar ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum. În România avem doi tineri care au decedat la Spitalul Babeş şi îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID-19, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!