Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

De Unica.ro, pe

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, și-a exprimat părerea cu privire la oamenii care refuză vaccinul anti-COVID-19 și ajung internați în spital.

Emanuel Ungureanu a spus, în contextul discuțiilor despre certificatul verde, că oamenii care refuză vaccinul anti-COVID-19 și ajung internați la spital ar trebui să își asume responsabilitatea.

„Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul?” a spus deputatul, citat de news.ro. „OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

Ungureanu a declarat la RFI că în cadrul discuțiilor din Parlament cu privire la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, „intervenţia domnului Cîţu a stricat tot, aşa cum a stricat tot sau orice brumă de raţiune în deciziile în privinţa pandemiei. Domnul Cîţu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situaţie catastrofală cu numărul zilnic de morţi”.

Citește și: Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

Citește și: Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre medicii care nu cred în vaccinul anti-COVID-19: „Trebuie să răspundă pentru asta”

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 sub formă de plasture, dezvoltat de o companie britanică

Citește și: Cercetătorii români au creat un test PCR care arată varianta de COVID-19 și stadiul bolii

Acesta a criticat și persoanele care se plâng de discriminare din cauza vaccinului. „Cei care se plâng de discriminare şi mă refer la cei nevaccinaţi sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie ţin să le aduc aminte că la fel de discriminaţi sau mai grav discriminaţi sunt pacienţii cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi, cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin”, a afirmat Ungureanu.

El a mai adăugat, cu privire la acest gen de oameni: „Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă şi care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plăteşti, dar strigi libertate”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!