Cum îți cureți colonul cu două sucuri naturale

De Sandra S., pe Ultimul update Vineri, 13 februarie 2015, 16:51

Colonul este un organ foarte important nu doar pentru tractul digestiv, ci pentru întreg organismul, pentru că prin el trec toate toxinele adunate în corp și se elimină. Iată cum îl poți curăța cu doar două sucuri naturale:
Din cauza unei diete neechilibrate, din cauza deshidratării, stresului sau lipsei de somn, te poți constipa. Asta înseamnă că materiile fecale și toate toxinele rămân în organism mai mult timp decât ar trebui, iar cu trecerea timpului această problemă duce la comprimarea peretilor colonului, obstrucționarea căii de ieșire, astfel că defecarea devine dureroasă și dificilă. De aceea, din când în când este nevoie să îți detoxifici și să-ți cureți colonul, iar acest proces este destul de simplu: ai nevoie de două sucuri naturale – cel mai bine ar fi să le faci tu în casă – de prune și de mere.

Ziua cea mai potrivită

Pentru că să îți cureți colonul înseamnă să mergi la toaletă și să elimini toate toxinele din corp, vei avea nevoie să găsești mai întâi o zi în care nu ai multe treburi de făcut și nu este neapărat nevoie să pleci de acasă. Reacțiile pot avea loc într-un moment neașteptat.

Cum se face curățarea colonului

Când te trezești, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să bei două-trei cești de suc  de prune. Așteaptă 30 de minute, apoi bea și o ceașcă de suc de mere. Timpul de așteptare este diferit de la om la om, însă nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei ore. Atenție – vei merge la toaletă de mai multe ori în această zi.

Cum ajuți purgația

Ca să cureți colonul în întregime, după ce ai fost prima oară la toaletă, mai bea o ceașcă de suc de mere, astfel vei ajuta purgația să continue.

Cum faci sucul de prune
Ai nevoie de o ceașcă de prune uscare, o oală de apă fiartă și răcită și îndulcitor la alegere și după gust.
Cum procedezi: fierbe cinci cești de apă timp de 5 minute. Pune prunele uscate într-un borcan termorezistent și toarnă apă peste fructe cât să le acopere. Acoperă borcanul și lasă-l deoparte pentru 24 de ore, apoi toarnă compoziția în blender și fă-o piure. Adaugă și restul de apă și amestecă. Strecoară piure-ul, apoi poți adăuga îndulcitorul. Poți ține sucul de prune la frigider timp de o săptămână.  Desigur, poți folosi orice altă rețetă consideri.

Pentru sucul de mere poți proceda la fel, însă nu e nevoie de mere uscate, ci proaspete. Fă mai întâi un compot – fără zahăr – apoi repetă procesul cu fructele în blender până ai făcut sucul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!