Cum îți pregătești organismul pentru iarnă

De Adina Radu, pe
Pentru noi, cei din emisfera nordică, iarna este o provocare ce ne poate afecta sănătatea atât fizic, cât și psihic.

Sfaturi pentru a trece cu bine peste anotimpul rece

  1. Ieși afară!

Nu este cea mai bună idee să stai toată ziua în casă, la căldură. Nu există vreme rea, ci oameni care nu știu să se îmbrace pentru vremea rece. Nu trebuie să te ascunzi de frig și zăpadă.

Investește în haine bune de iarnă și petrece câteva ore, în fiecare zi afară. Folosește mai multe straturi de haine pentru a-ți menține temperatura corporală. Aerul și lumina ne fac bine, fizic și psihic.

  1. Fă sport!

Dacă ești adeptul sporturilor de iarnă, mergi și patinează, schiază sau fă snowboarding. Dacă nu îți aceste sporturi, încearcă sporturile de interior, pilates, zumba sau squash.

  1. Crește-ți imunitatea!

Include în alimentația ta citrice, fructe de tot felul, usturoi și ghimbir. Renunță la fumat și dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Sistemul tău imunitar funcționează mai bine când eviți stresul și elementele nocive.

  1. Spală-te pe mâini

Spălatul pe mâini trebuie făcut cu regularitate în acest anotimp, mai ales când virusurile sunt mult mai periculoase. Dacă nu îți poți spăla mâinile, folosește gelul antibacterian.

  1. Nu te stresa cu sărbătorile

Concentrează pe adevărata însemnătate a sărbătorilor de iarnă și nu pe cozonaci, brad sau friptura de porc.

  1. Fă-te confortabil

Danezii au termenul de hygge, ceea ce înseamnă bună dispoziție sau este folosit pentru a descrie momentele în care te simți confortabil alături de cei dragi. Invită-ți prietenii la o masă hrănitoare și la o cană de vin fiert. Ia aminte de la danezi, ei profită de anotimpul rece pentru a simți această bună dispoziție.

Sursa foto 123rf

Citește și 3 alimente surprinzătoare care te mențin sănătoasă iarna

Citește și Cele mai frumoase ținute de iarnă de pe Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!