Cum îți dai seama dacă porți sutienul potrivit

De Erika Chivu pe

Bretelele îţi lasă urme roşii pe umeri, partea din spate se ridică până la ceafă, iar când îţi pui un tricou pare că ai avea patru sâni. E clar că sutienul ales nu ţi se potriveşte.
Statisticile arată că peste jumătate din femei poartă sutiene prea mici sau prea mari. Poţi află dacă te numeri printre ele urmărind felul cum îţi vine un sutien şi cum te simţi în el. Iată ce arată cele mai frecvente probleme pe care le pun sutienele.

Partea dintre cupe nu stă lipită de piele cupele sunt ori prea mici şi îţi acoperă doar partea superioară a sânilor, ori prea mari şi atunci sârmele de la baza lor nu stau pe bustul tău. Nu este o problemă foarte mare dacă sârma stă doar uşor depărtată de bust. Anumite tipuri de siluete nu îţi permit să îţi găseşti un sutien perfect de exemplu dacă eşti slabă şi scundă cu sânii mari.

Ai urme roşii sub braţe e clar că sutineul este prea mic ca şi circumferinţă a bustului. Încearcă un număr mai mare.

 Sutienul îţi crează cute de grăsime la spate   nu este vina sutienului, ci a kilogramelor în plus. Desigur, poţi să încerci un sutien mai mare, dar acesta nu îţi va susţine sânii la fel de bine.
Sutienul se ridică la spate există două explicaţii: fie ai scurtat prea mult bretelele încercând să-ţi ridici sânii, fie sutienul e prea mare. Încearcă să slăbeşti puţin bretelele susţinerea nu ţi-o oferă ele, ci cupele de mărimea potrivită şi dacă tot nu se rezolvă problema, înseamnă că ai nevoie de un număr mai mic. De asemenea este posibil ca sutienul să fie potrivit, dar prea vechi, caz în care fibrele materialului se lasă.

Pare că ai patru sâni cu siguranţă cupa este prea mică şi nu îmbracă sânul decât pe jumătate, restul revărsându-se pe deasupra. Li se întâmplă femeilor cu sânii mari care se încăpăţânează să poarte cupa C sau D, când ar avea nevoie de E sau chiar F, mărimi care se găsesc mai greu.

Îţi rămâne loc în cupe la sutienul cu burete sau se formează cute la sutienul fără burete ori nu ţi-ai aranjat bine sutienul, ori cupa e prea mare. După ce îţi pui sutienul, ai grijă să aşezi sânul în centrul cupei. Dacă tot nu se rezolvă problema, înseamnă că ai nevoie de cupe mai mici.

Ai dureri din cauza sârmelor înseamnă că ai ales cupa prea mică sau pur şi simplu sutienul este de proastă calitate, iar sârmele nu sunt rotunjite în capete şi te zgârie. Dacă ai un sutien bun şi potrivit ca mărime, dar tot nu se rezolvă problema, alege sutiene fără sârme.

Bretelele îţi cad de pe umeri
încearcă să scurtezi puţin bretelele. Şi tine minte că nu trebuie să le faci egale pentru că nici sânii nu sunt egali. Adu fiecare bretea la lungimea confortabilă. Ar putea fi şi din cauza unui sutien prea vechi, caz în care bretelele elastice se lasă şi nu mai stau ca la început.

Îţi rămân urme roşii pe umeri e clar că scurtezi prea mult bretelele încercând să-ţi ridici sânii. Este greşit pentru că sânii nu trebuie să fie atârnaţi de gât, ci susţinuti de cupă şi banda din jurul bustului. Dacă simţi nevoia să scurtezi mult bretelele, probabil că ai nevoie de un sutien mai mic. Dacă ai probleme cu umerii, deşi porţi sutienul potrivit, treci la unul cu bretele mai late.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro