Cum poţi să iei hepatită şi stafilococ de la costumul de baie

De Diana Zagrean, pe

Vara e în toi şi deşi nu avem parte de cea mai frumoasă vreme, litoralul ne face cu ochiul. Vezi la ce să ai grijă când probezi costumele de baie, ca să te bucuri de o vacanţă sănătoasă.
 
Medicii ne avertizează să nu mai probăm costumele de baie (mai ales bikini şi slipuri) direct pe pielea goală, ci să probăm astfel de ţinute de plajă peste lenjeria intimă.
Deşi în cabinele de probă din unele magazine există astfel de atenţionări de igienă, multe femei aleg să ignore măsurile de sigurnţă.
Mai mulţi cercetători de la Facultatea de Medicină din New York au studiat costume de baie noi din magazine şi au constatat că sunt pline de tot felul de microorganisme.
Celulita, lumina rece şi dură a neoanelor şi croielile care ne fac să părem saci de cartofi sunt deajuns pentru a nu adăuga şi o infecţie vaginală sau o infecţie urinară severă.
Potrivit studiului, cele mai mici şi subţiri modele de costum de baie (cele cu aţă) sunt cele mai pline de bacterii şi fungi.
Studiul a arătat că zonele textile care intră în contact cu zonele intime ale celor care le probează sunt pline de celule de piele, materii fecale şi bacterii care se hrănesc cu transpiraţie, plus ciuperci de tipul florei vaginale, candida, etc.
Doar pentru că nu se văd pe chiloţi şi bikini, nu înseamnă că aceştia nu te pot îmbolnăvi cu Hepatita A, diaree, stafilococ rezistent la antibiotice, alţi stafilococi periculoşi, salmonela şi  norovirus. Toate aceste bacterii şi virusuri au fost găsite pe costumele de baie analizate la Universitatea din New York.
Sursa foto femeie cumpărând costum de baie: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!