Cum se comportă oamenii la toaletă

De Erika Chivu, pe

Ai crede că dincolo de uşa toaletei toţi ne comportăm la fel. Ei bine, se pare că avem gusturi diferite în ce priveşte conversaţiile din toaletă…
… sau stilul de a împături hârtia igienică.

Ce poţi vorbi cu o colegă atunci când o întâlneşti la toaletă? Se pare că în astfel de cazuri majoritatea oamenilor obişnuiesc să bârfească.

Despre ce vorbesc oamenii la toaletă

Cel puţin aşa a arătat un studiu realizat de americani. Cine ar putea să investească bani într-un asemenea sondaj? E vorba de o companie care produce hârtie igienică. Nu ştim cum îşi vor adapta produsele în funcţie de rezultatele studiului. Poate că vor tipări pe hârtia igienică ştiri de scandal?

Oricum, nu toată lumea bârfeşte la toaletă. 30% din persoanele intervievate au spus că discută despre job, 20% despre sex, iar 16% despre viaţa lor sentimentală. Nu toţi oamenii obişnuiesc să poarte conversaţii dincolo de uşa toaletei. 14% din respondenti au spus că preferă să discute în alt decor.

Totuşi, rămân 86%  care au în mod frecvent conversaţii la toaletă, de unde deducem că acest loc are o puternică însemnătate socială.

Cum se  comportă oamenii la toaletă

Pe de altă parte, când e vorba să anunţe că pleacă la toaletă, majoritatea oamenilor devin brusc timizi. Nu mai au curajul să rostească nici măcar cuvântul toaletă, ci apelează la tot felul de expresii eufemistice, de pildă „chemarea naturii”. De parcă nu-şi dă seama toată lumea ce înseamnă asta… Odată ajunşi la toaletă, mulţi oameni se simt prost numai când aud că intră cineva în încăpere, fiindcă ar prefera să aibă o intimitate totală.

Cât despre modul cum se foloseşte hârtia igienică, 30% din oameni preferă să formeze un bulgăre, pe când 28% o împăturesc în bucăţi pătrate. Deşi alte studii au aratat că mulţi oameni citesc pe toaletă – se pare că informaţiile sunt reţinute mai uşor astfel – 10% din respondenţi consideră că acesta e un subiect tabu şi nu pot vorbi despre el.

Ajungem şi la felul cum încearcă oamenii să-şi protejeze sănătatea. Jumătate din ei obişnuiesc să acopere colacul cu hârtie igienică atunci când folosesc un closet public, pe când 20% spun că încearcă să-l sterilizeze cu un gel dezinfectant de mâini sau cu serveţele umede.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!