Ce trebuie să iei după tine în concediu, indiferent de destinație

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:59

Septembrie a devenit luna concediilor târzii, luna în care de abia așteptăm să părăsim orașul și să plecăm către locuri exotice, luna în care ne facem amintiri care ne vor aduce zâmbetul pe buze și care ne vor reîncărca bateriile pentru perioadele următoare.
Chit că plecăm la mare, pe munte cu cortul, în vizită la rudele de la țară sau în țări străine cu orașe aglomerate, aceasta este perioada în care starea de bine e pe chipurile tuturor, indiferent de destinație.

Se întâmplă mai mereu să ne plănuim vacanțele cu ceva timp înainte, dar bagajul îl lăsăm pentru ultimele zile. Și chiar dacă înainte ne facem lista cu ce să luăm după noi, parcă tot am uitat ceva acasă, nu? Produse de îngrijire, make-up, crema cu factor de protecție, haine de zi, haine de seară, ceva mai gros de îmbrăcat (că nu se știe niciodată cum e vremea), încălțăminte, periuța de dinți (la pachet cu pasta de dinți!)… Check, check, check. Însă ce e musai-musai să punem în bagaj pentru confortul nostru fizic și pentru a avea acea stare de bine și de relaxare specifică unui concediu ca la carte sunt produsele de igienă intimă. Check?

De ce e important să avem la noi produse de igienă intimă?

„Înainte de toate, trebuie să știți că pH-ul vaginal este acid și are o valoare ce variază între 3.5 si 4.5 – pH care creează un mediu ostil bacteriilor patogene. Menținerea acestui pH în valori optime scade riscul infecțiilor vaginale, iar aici intervine rolul acidului lactic, ce se găsește în produsele pentru îngrijirea zonei intime, ce acționează ca un adjuvant în ecosistemul vaginal.” explică Anca Murariu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Menținerea unei igiene intime este esențială în orice moment al zilei, pentru că ne conferă acel confort fizic și psihic ce ne ajută să facem față problemelor de zi cu zi. În perioadele de concediu, nu numai că igiena aduce un plus stării de bine, dar ne și poate proteja împotriva eventualelor riscuri de infecții cu diferite bacterii.

Care sunt posibilele riscuri la care suntem expuse în vacanță?

Cea mai frecventă teamă pe care o avem în concedii este mersul în toaletele publice – și pe bună dreptate că e un pic îngrijorător când ne gândim la concentrația mare de germeni care pot cauza infecții genitale sau urinare. Indicat este să evităm pe cât de mult aceste spații, sau să încercăm să intrăm în contact cât mai puțin cu suprafețele din toalete. Imediat după utilizarea acestora e bine să ne spălăm cu apă și săpun timp de 20-30 de secunde ca să îndepărtăm eventualii microbi.

Un alt factor de risc pentru perioada concediilor în general este mersul la piscină sau ștrand. Apa care conține clor poate dezechilibra pH-ul natural și poate facilita astfel dezvoltarea anumitor infecții precum candida. Costumul de baie din material sintetic, dacă este purtat umed pentru o perioadă mai lungă de timp, ajută și el la dezvoltarea bacteriilor patogene.

În cazul schimbarii mediului, ar fi de preferat utilizarea prosoapelor proprii, fie doar și din motivul că sunt spălate cu un detergent tolerat de organism la care acesta nu dezvoltă reacție alergică. E bine ca în igiena cotidiană generală și intimă să ținem cont și de menținerea frecvenței schimbării prosoapelor, a tampoanelor. Utilizarea șervețelelor intime și a hârtiei igienice se face întotdeauna din față către spate – inclusiv după urinat, defecație. „În deplasare, spălați și dezinfectați întotdeauna cada înainte de utilizare și optați mai degrabă pentru dușuri.” ne sfătuiește medicul Anca Murariu.

Ce produse recomandă medicul specialist?

Sunt recomandate întotdeauna produse cu pH acid sau care favorizează colonizarea vaginului cu lactobacili. În situații în care nu se pot menține condiții de igienă optimă, șervețelele intime cu acid lactic pot constitui un minim necesar pentru a asigura echilibrul local vaginal.” adaugă dr. Murariu.

Lactacyd îți face zilele mai frumoase și confortabile cu noua gamă de produse pe care le găsești atât în în farmacii, cât și în supermarket – loțiune intimă, loțiune calmantă, loțiune sensitive, gel fresh și servețele umede. Produsele Lactacyd sunt testate clinic, conțin acid lactic natural și au un pH fiziologic echilibrat, de 3,5, respectând astfel aciditatea naturală a zonei intime. Formula delicată fără săpun este atât de blândă încât poate fi utilizată în fiecare zi. Includerea Lactacyd în rutina zilnică este o măsură simplă de prevenţie. Formula Lactacyd, îmbogăţită cu acid lactic biologic, te ajută să rămâi proaspătă, protejată şi plină de încredere.

Nu uita că o igienă intimă zilnică cu Lactacyd va:
• ajuta la menținerea pH-ului natural al florei vaginale;
• încuraja dezvoltarea bacteriilor bune – lactobacili;
• preveni creșterea și răspândirea altor agenți patogeni;
• ajuta la reducerea și controlul mirosurilor neplăcute nedorite;
• elimina iritațiile.
Lactacyd poate fi folosit zilnic ca săpun lichid pentru zona intimă externă atunci când faci duş sau baie.

Acum, tot ce trebuie să faci este să te bucuri de această perioadă, de soarele care încă mai stă cu noi, de plimbări și de experiența unui concediu relaxant și reconfortant. Cu Lactacyd, e o simplă stare de bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!