Ce a pățit o femeie după ce a consumat doar banane timp de 12 zile

De Ana Munteanu pe
Faptul că bananele sunt extrem de sănătoase nu este un secret pentru nimeni. Sunt bogate în potasiu și au un conținut scăzut de sodiu, lucru care  nu aduce decât beneficii întregului organism. Bananele sunt inofensive, putând fi consumate fără probleme chiar și de către cei care suferă de diabet, probleme cu inima, rinichii și chiar și cancer.

Și probabil aceste motive (și multe altele, cu siguranță) au determinat-o pe o femeie pe nume Yulia Tarabath să mănânce doar banane, timp de 12 zile. Aceasta este, la bază, un regim de slăbit prin detoxifiere, având o dietă bazată pe un singur fruct.

Experimentul

Să consumi un singur aliment la toate mesele zilei nu este recomandat, pentru că asta înseamnă că nu primești toți nutrienții necesari corpului tău. Cu toate acestea, dacă ești bine pregătită, asta chiar poate să îți aducă numai schimbări pozitive. Yulia Tavrabath lucrează ca nutriționist și antrenor motivațional, astfel că știa prea bine în ce se bagă. Ea și soțul, ambii vegani, au ținut experimentul împreună. Lor le-a fost extrm de ușor să facă acest lucru, fiind proprietarii unei superbe și variate grădini cu fructe și legume.

Rezultatul

Bananele sunt niște fructe incredibile, cu puteri miraculoase chiar. Cu toate că au mai multe calorii decât alte fructe, ele conțin și fructoză, glucoză, sucroză și fibre. Când toate acestea se regăsesc în același aliment, sentimentul că te-ai săturat  după ce îl consumi durează mai mult timp decât la altele.

Primele constatări ale Yuliei? O digestie mai bună și absența durerilor de stomac. De fapt, ar fi putut spune chiar că nu mai simte deloc prezența intenstinelor, atât de liniștit își făceau ele treaba. A realizat, de asemenea, că este mult, dar mult mai relaxată ca înainte. Ca și cum nu ar fi avut nicio grijă pe umeri – fie ea mare sau mică. Consecința? A reușit să se focuseze mult mai bine pe activitățile ei zilnice, cu o productivitate mai sporită ca oricând.

Pe lângă evidentele rezultate pozitive aduse sistemului ei digestiv, în urma acestui experiment Yulia a mai scăpat și de alte probleme de sănătate. Înainte de începerea experimentului, femeia avea nivelul crescut al zahărului în sânge, candida și un dezechilibru hormonal – probleme care au disparut ca prin minune după această dietă detoxifiantă cu banane.

Ca să nu mai spunem de faptul că a încercat, ani de-a rândul, să rămână gravidă, iar datorită dietei cu banane a dat naștere unui copilaș sănătos.

Dieta bazată pe un singur fruct poate face minuni în lupta cu kilogramele în plus și asupra stării tale generale de sănătate. Cu toate acestea, e foarte important să te pregătești temeinic înainte să pornești pe un asemenea drum. Asta deoarece dieta în cauză este una extrem de drastică și nu orice organism îi rezistă. De fapt, este neindicată celor care au probleme cu glanda tiroidă. De aceea, o discuție în prealabil cu doctorul nu este o opțiune, este mai mult decât obligatorie.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro