Ce boli ascunde pofta de dulce

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2015, 10:36
Zahărul este unul dintre cele mai periculoase alimente, dar oamenii continuă să îl consume în cantități mari. Vezi ce boli ascunde pofta de dulce.

Stresul îți dă peste cap obiceiurile alimentare și crește nivelul de cortizol, hormonul care duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Pentru că te simți fără energie, cauți cea mai rapidă metodă de a prinde putere: mănânci ceva dulce. Cercetătorii de la Universitatea Michigan au arătat că pofta de dulce se triplează în urma stresului și duce la tulburarea de mâncat compulsiv. Nu doar stresul duce la nevoia de a mânca zahăr, ci și alte probleme de sănătate.

Infecții fungice

Dacă nu poți rezista o zi întreagă fără zahăr sau pâine, s-ar putea să ai o ciupercă, potrivit dailymail.co.uk. Dacă ai luat antibiotice mai mult de trei ori într-un an, obișnuiești să iei medicamente antiacide după fiecare masă sau ți-au fost prescrise tratamente cu steroizi, s-ar putea să ai candidoză. Această ciupercă se hrănește cu zahăr și pentru că dulciurile și pâinea sunt transformate rapid în glucoză, simți nevoia să le consumi. Dacă dai curs acestor dorințe, ciuperca se înmulțumește rapid și îți intensifică poftele. Renunță la zahăr și la cafeină și vei ajuta, astfel, la restabilirea echilibrului bacteriilor bune din organism. Acest proces durează până la 5 luni, dar cu timpul ar trebui să fie mai ușor să reziști poftelor de dulce.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!