Ce boli ascunde pofta de dulce

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2015, 10:36

femeie care mananca zahar

Oboseală suprarenală

Dacă ești nervoasă când își este foame și te simți stresată, s-ar putea să suferi de oboseală suprarenală. Aceste simptome sunt însoțite de amețeli când te ridici, infecții frecvente alte gâtului, sete continuă și nevoia de a urina frecvent. Glandele suprarenale regularizează răspunsul corpului la stres, însă atunci când sunt suprasolicitate, obosesc, te lasă fără energie și te fac să simți nevoia de dulce. Încearcă să mănânci puțin și des, să ai mese bogate în proteine, să iei gustări formate din nuci, brânză sau ouă și vei menține, astfel, nivelul de energie, fără a mai simți nevoia de a consuma zahăr.

Menopauză sau premenopauză

Menopauza este un fenomen fiziologic firesc, dar schimbările care se produc în acel moment îți dau peste cap organismul și duc la apariția unor simptome neplăcute. Dacă ai trecut de 38 de ani și te confrunți cu schimări bruște de atitudine, observi o diminuare a libidoului, iar menstruație devine neregulată, s-ar putea să te apropii de acea perioadă. Pot apărea, de asemenea, insomnii, dureri de cap, oboseală sau bufeuri. Pe măsură ce nivelul de prgesogen și estrogen încep să scadă, celulele nu mai răspund la fel de bine la insulină și apar poftele de dulciuri. Problema este că te simți, în continuare, obosită și nervoasă după consumul de zahăr, așa că soluția este să stăpânești aceste nevoi. În loc de dulciuri, ia bitamina B6, te va ajuta mai mult.

Probleme ale tiroidei

Dacă muncești mai multe de 40 de ore pe săptămână și te simți obosită tot timpul, s-ar putea să ai probleme cu tiroida. Aceste senzații sunt însoțite, de obicei, de dureri de cap, articulare și de fluctuații în greutate. Atunci când tiroida nu funcționează bine, dorința de a mânca zahăr se intensifică. Încearcă să bei mai multă apă și evită alimentele procesate sau cele cu făină albă, iar pofta de dulce se va diminua.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!