Ce a pățit o femeie care a folosit uleiuri esențiale înainte să meargă la plajă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 03 martie 2020, 10:49
Elise Nguyen, o femeie din statul american Wisconsin, s-a ales cu arsuri pe toată suprafața corpului, pentru că și-a dat cu ulei esențial de portocale pe piele, înainte de expunerea la soare.

Citește și – Cum te pot afecta uleiurile esențiale

Americanca a povestit experiența traumatizantă pe o rețea de socializare și îi îndeamnă pe oameni să nu facă aceeași greșeală. Postarea ei a devenit virală pe Internet, fiind distribuită de peste 140.000 de persoane.

„Am folosit puțin ulei esențial de portocale înainte să merg la clasa de yoga, pentru că mă ajută să mă calmez. Apoi, fără să mă gândesc, m-am dus la plajă pentru că urma să mă duc la o nuntă în Jamaica și voiam să fiu bronzată”, povestește Elise pe pagina sa de Facebook.

După aproximativ 24 de ore, a observat un fel de urticarie pe pielea ei și a crezut că de vină este un detergent nou, pe care soțul ei l-a cumpărat de curând. Dar reacția a continuat să se agraveze tot mai tare, iar a doua zi pielea femeii arată ca și cum ar fi suferit o arsură. Soțul lui Elise spune că pielea ei arăta de parcă ar fi fost arsă cu ulei încins.

Nguyen a mers de urgență la spital, iar medicul i-a confirmat faptul că este vorba despre o arsură chimică.

O astfel de inflamație poate apărea când uleiul din diverse plante ajunge pe pielea ta și reacționează cu radiațiile ultraviolete, fie că este vorba despre soarele natural sau despre solar.

Se numește phytophotodermatită și este cauzată de uleiurile din citrice, deși poate fi provocată și de alte plante.

„Nu doar uleiurile esențiale ci și citricile obișnuite pot crea iritații la nivelul pielii, iar transpirația de după yoga nu a făcut decât să înrăutățească situația”, explică Diane Madfes, profesor doctor la spitalul Mount Sinai din New York.

Așadar, ai grijă să nu folosești uleiuri esentiale înainte să îți expui pielea la soare!

Citește și – Învaţă să foloseşti corect uleiurile esenţiale!

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!