Câtă apă ar trebui să bei în funcţie de greutatea corporală

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 14:21
Organismul nostru este alcătuit din apă în proporţie de 60%, iar pentru a ne păstra sănătatea trebuie să menţinem, zilnic, această proporţie în echilibru. Majoritatea dintre noi, însă, facem greşeala să consumăm mai multă apă decât organismul nostru are nevoie, fără să ştim că acest obicei este nesănătos de fapt.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem variază în funcţie de organismul nostru.  Pentru că fiecare persoană are o greutate diferită, există o formulă care te ajută să afli exact câtă apă ar trebui să bei.

Citeşte şi – Motivul pentru care ni se încreţesc degetele atunci când stăm prea mult timp în apă

Aportul necesar de apă este de 40ml/kilocorp/zi. De exemplu, dacă greutatea ta este de 55 kilograme, se calculează astfel: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest indice se referă strict la apă sau la ceaiuri neîndulcite, ci nu la alte lichide, precum supele şi ciorbele, sucurile, laptele etc.

Medicii ne avertizează că, dacă bem prea multă apă, riscăm să avem probleme cu rinichii, deoarece excesul nu mai protejează astfel organ. În plus, preciezează experţii, excesul de apă este dăunător şi persoanelor care suferă de retenţie de apă sau de hipertensiune. Cantitatea de apă ideală în cazul acestor pacieţi trebuie recomandată de medic.

Prin acest raport, specialiştii doresc să le transmită oamenilor că şi apa trebuie băută cu măsură. Excepţie sunt cazurile în care faci sport sau cazurile persoanelor care se confruntă cu diverse boli.

Citeşte şi – De ce agață americanii pungi cu apă în grădini sau în resturante? Motivul te va surprinde

Cea mai simplă metodă pentru a afla dacă eşti hidratată corespunzător este să îţi verifici urina. Ţine cont de cât de des mergi la toaletă şi de culoarea urinei tale.Pe de-o parte, dacă urina are culoarea galben deschis, înseamnă că eşti sufiecient de hidratată. Pe de altă parte, dacă urina este galben închis şi are un miros puternic, înseamnă că trebuie să bei mai multă apă.

Vezi care este greutatea ideală a uneo persoane!

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!