Beneficiile masajului pentru corp şi minte

De Unica.ro, pe

Masajul a devenit, se pare, una dintre cele mai utilizate metode de relaxare, o armă împotriva anumitor imperfecţiuni corporale, o cale de acţiune pentru ameliorarea anumitor afecţiuni sau pur şi simplu un refugiu din stresul cotidian.
Tot mai multe SPA-uri pun la dispoziţia clienţilor diverse tipuri şi tehnici de masaj, dar există de câţiva ani şi trend-ul de a avea maseurul tău personal la domiciliu.

Atenţie, însă, un maseur care nu deţine cursuri în domeniu vă poate face mai mult rău decât bine, în special pentru că există locuri pe corp unde este interzis masajul sau zone unde nu se pot utiliza tehnici de presare sau frecare profunde.

Masajul, perfect împotriva stresului

Există multe tipuri de masaj însă cele mai cunoscute sunt: masajul de relaxare, masajul terapeutic, masajul facial, masajul anticelulitic, masajul sportiv, reflexoterapia, masajul shiatsu sau alte tipuri de masaj oriental care contribuie la reducerea stresului.

Indiferent de scopul pentru care alegeţi un masaj, este bine să ştiţi că,  pentru a ajunge la efectele dorite, este indicat să beneficiaţi de acesta de minim 2 ori pe săptămână.

Alegeţi pentru masaj un loc confortabil, unde să vă relaxaţi şi să vă simţiţi în largul dumneavoastră, iar imediat după masaj (în special cel de relaxare sau terapeutic) să nu depuneţi efort fizic. Puteţi opta pentru utilizarea unor uleiuri cu diverse arome, creme anticelulitice sau geluri antiinflamatoare în cazul recuperărilor sau durerilor fizice.

Beneficiile masajului profesionl


relaxarea profundă a muşchilor şi ţesuturilor,
creşterea mobilitatea articulaţiilor
îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi fluxului limfatic,
reducerea stresului ,
diminuarea anxietăţii,
creşterea elasticităţii pielii,
combaterea celulitei,
eliberarea toxinelor din organism,
un plus de energie şi bună dispoziţie,
o concentrare mai bună,
diminuarea durerilor de spate, musculare, de cap, ale articulaţiilor,
sprijinirea organismului să îşi revină după efort  sau perioade de convalescenţă,
întărirea sistemul imunitar.

Efectele benefice se văd chiar după prima şedinţă iar după câteva luni se poate constata o îmbunătăţire considerabilă a calităţii vieţii şi a somnului, creşterea tonusului fizic şi psihic, un aspect mai frumos şi sănătos al pielii şi o stare de bine generală.

Combinat cu o alimentaţie sănătoasă şi sport, masajul ne ajută să ducem o viaţă sănătoasă pentru corp şi minte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!