Avertismentul medicilor cu privire la valul patru al pandemiei de COVID-19: Va fi din nou „măcel”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 11:53

După ce varianta Delta a început să facă ravagii în lume, medicii se tem că valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi
unul extrem de dur, iar sistemul medical din România va fi din nou depășit.

Primele cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta au început să apară și în România, la fel și primele decese. Peste 125 de persoane au fost confirmate, dintre care mai mult de șase și-au pierdut viața. Speriați de tot ce au trăit de la începutul pandemiei de COVID-19, medicii atrag atenția că refuzul vaccinării poate duce la o situație critică în România, din nou.

În Unitatea de Primiri Urgențe au început deja să apară primele cazuri confirmate chiar cu Delta. În momentul de față, camera de gardă are cam 200-300 de prezentări. La 200-300 de prezentări zilnic, în momentul în care vor apărea pacienții COVID-pozitivi, care trebuiesc izolați de restul, va fi din nou măcel”, spune Fiorela Mitoiu, medic- şef UPU la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, potrivit Digi24.

În România rata de vaccinare este de 24%

Medicii preconizează că din toamnă ne vom confrunta cu acest al patrulea val al pandemiei de COVID-19, iar până atunci ar trebui să meargă cât mai multă lume să se vaccineze, mai ales bolnavii cronici și vârstnicii.

Deodată, toată lumea a devenit expertă, toată lumea știe ce e mai bine, toată lumea știe ce conține acel vaccin, câte G-uri, câte ne-G-uri, câte ARN-uri ne introduc în corp și câte nenorociri se pot întâmpla! Noi ne-am vaccinat copiii noștri. Ceea ce ar trebui să înțeleagă lumea e că dacă noi, cadre medicale, alegem să ne vaccinăm familiile și copiii, mai ales, înseamnă că este un lucru sigur și un lucru care ne poate salva, a mai spus medicul.

Bolnavii cronici sunt nevaccinați, bolnavii vârstnici. Sunt foarte multe categorii care sunt nevaccinate la ora actuală. Persoane vulnerabile, care au riscul să facă forme severe de boală – a spus și Elena Voinea, medic-șef la ATI Sf. Pantelimon.

Citește și: Andreea Marin și iubitul ei, surprinși alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck în Italia

Șerban Huidu a jignit-o public pe Mirela Vaida. Internauții, furioși de cuvintele „Cârcotașului”EXCLUSIV!

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Cum arată casa Andreei Marin – imaginile pe care nu le-a văzut nimeni

Varianta Delta ar fi extrem de contagioasă, astfel încât o persoană va îmbolnăvi alte nouă. Încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai mare decât infecţia cu varianta iniţială, cu tulpina parentală.

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, imunizarea cu schema completă, ar de 25 de ori riscul de a ajunge la spital.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!