Alimente neașteptate care te scapă de burtă

De Amelia Matei, pe
Dacă mănânci aceste alimente vei avea senzația de sațietate și, pe lângă asta, îi oferi organismului tău și cantitatea necesară de nutrienți. De asemenea, te vor ajuta și să scapi de grăsimile de pe burtă. Rolul unora dintre ele ți s-ar putea părea imposibil în lupta împotriva grăsimilor, pentru că duc și la balonare. Cu toate acestea, efectul acestor alimente este benefic și vizibil pe termen lung. 

Iată care sunt aceste alimente!

Țelină

Este o legumă cu puține calorii, dar cu fibre din belșug, care sporește senzația de sațietate, ajutându-te astfel să-ți ții în frâu poftele. Conține, de asemenea, calciu, un mineral care ajută la detectarea și îndepărtarea grăsimilor dăunătoare care se depun pe burtă.

Pește

Anumite tipuri de pește conțin acizi grași omega-3 care ajută la topirea grăsimilor în timpul exercițiilor.

Ulei de măsline

O altă sursă importantă de grăsimi sănătoase, care pot face mult bine organismului. Uleiul de măsline are antioxidanți, vitaminele E și C, care ajută la scăderea nivelului de cortizol – hormonul stresului. Elimină, de asemenea, grăsimile dăunătoare și îmbunătățește funcționarea sistemului circulator și cardiovascular.

Migdale

Migdalele sunt o sursă de proteine, calciu și fibre, energie, care ajută în activitățile fizice și psihice. Indicele glicemic al migdalelor ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge și accelerează metabolismul.

Citește și: Metode care te scapă de pielea lăsată de pe burtă

Fructe de pădure

Coacăzele, căpșunele, afinele sunt bogate în fibre, apă și antioxidanți, acele elemente care ajută la buna funcționare a metabolismului și la arderea grăsimilor. Mai mult, antocianinele din fructele de pădure împiedică acumularea de grăsimi în organism.

Ceaiul verde

Este una dintre băuturile nu doar delicioase, dar și sănătoase. Ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, scade tensiunea arterială și împiedică îmbătrânirea prematură. Datorită polifenolului, consumul ceaiului verde împiedică creșterea nivelului de cortizol și îți inhibă pofta de mâncare.

Broccoli

Calciul, fibrele și vitaminele conținute de broccoli sunt absorbite cu ușurință de organism, împiedicând astfel depunerea grăsimilor. Vitamina C care se găsește în compoziția acestei legume întărește sistemul imunitar, iar fibrele îți inhibă pofta de mâncare, deoarece îți dau senzația de sațietate.

or

Foto: 123rr.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!