Afecţiunile digestive se agravează primăvara. Ţine-le în frâu cu remedii naturiste

De Libertatea.ro, pe
Gastrita, ulcerul, refluxul gastroesofagian se “reactivează” de două ori pe an – primăvara şi toamna. Principala cauză este schimbarea alimentaţiei: primăvara, trecem de la hrana bogată în grăsimi animale la cea bazată pe crudităţi, iar toamna, viceversa. Aciditatea din stomac sporeşte şi sistemul digestiv, deja suferind, se revoltă. Cum calmăm simptomele?

Dr. Cristina Bălănescu (foto), medic primar cu specializare în medicină complementară, este de părere că remediile blânde, naturiste, sunt de preferat celor clasice, pentru că, dacă sunt folosite corect, nu produc efecte secundare.

Să luăm pe rând principalele necazuri digestive legate de (altminteri) cel mai frumos sezon din an.
Gastrita

Se “anunţă” prin durere în capul pieptului, stări de greaţă şi vărsături, balonare. Dacă ai această problemă de sănătate, să nu-ţi lipsească din casă trei plante medicinale: busuioc, salcâm şi gălbenele.

Va trebui să bei zilnic două căni de infuzii preparate astfel: o linguriţă de plantă la 250 ml (o cană) de apă clocotită se infuzează cinci minute. Se bea rece. Poţi folosi una dintre plante sau pe toate trei, alternativ.

Pentru maximum de efect, fitoterapia… la domiciliu poate fi însoţită de alte tratamente naturiste, oferite de centre medicale specializate, aşa cum sunt acupunctura, reflexoterapia, aplicaţiile de lumină polarizată, homeopatia etc.

Citește mai departe despre bolile gastrice pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!