8 motive pentru a practica yoga

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 iulie 2022, 13:24

La mulţi ani de la apariţia conceptului de yoga în România, remarcăm, în sfârşit, o diluare a ideilor preconcepute şi a voalului de misticism care a tot înconjurat această practică la noi. Astăzi, din ce în ce mai multă lume începe să practice yoga în Bucureşti. Sunt o multime de motive, care de care mai variate, pentru care oamenii vin la o clasa de yoga prima data: unii vin din curiozitate, alţii consideră că yoga este unul dintre paşii descoperirii spirituale, alţii vor doar o formă de mişcare “mai altfel”, unii vin pentru că yoga începe să fie ‘trendy’ … şi motivele pot continua.

Studioul Hotpod Yoga, deschis de 3 prietene pasionate de yoga, isi doreste sa faca aceasta practica accesibila oricui indiferent de motive, prin atitudinea deschisa si metoda de yoga creativa practicata. Hotpod Yoga este primul studio din Bucuresti care ofera clase de hot yoga, intr-un studio gonflabil incalzit la 37 de grade.  Studioul a fost adus in franciza din Marea Britanie, unde acest exercitiu a creat o adevarata revolutie, pentru ca este acea combinatie ideala intre yoga, cardio si relaxare.

Am văzut pe scurt de ce vine lumea să testeze yoga prima dată. Care sunt însă motivele pentru care oamenii revin în mod constant şi includ yoga în stilul lor de viaţă? Iată şi o parte dintre motivele pe care am reuşit să le aflăm discutând cu cei care au devenit în scurt timp “comunitatea Hotpod Yoga” şi care evidenţiază foarte bine o parte din beneficiile acestei practici.

Relaxare profundă
Relaxarea de după clasa de yoga mă ajută să am cea mai odihnitoare noapte din săptămâna. Practica yoga ajuta la reducerea stresului asupra organismului prin scăderea nivelului de cortisol, hormon al stresului. Senzaţia de relaxare resimţita după clasa de yoga se datorează şi scăderii tensiunii arteriale, unei digestii mai bune, circulaţiei îmbunătăţite, respiraţiei calme şi profunde. Efectul de relaxare în profunzime este accentuat în cadrul Hotpod de căldură care înmoaie tensiunile şi transportă corpul într-o zonă de maxim confort.

Postura corectă
‘Am o postură frumoasă şi dreapta 2-3 zile după lecţia de yoga, de parcă rămâne în memoria corpului’. Atunci când avem o postură corectă, simţim o stare de bine, uşurinţa şi libertate în mişcări, suntem mai supli şi înalţi. Prin aliniamentul corect al coloanei, reuşim, de asemenea, să reducem sau să înlăturăm mult prea prezentele dureri lombare sau din zona cervicală.

Minte calmă
‘Ma simt pur şi simplu bine, împăcată, nu mai fug după lucruri şi nu mai fac scenarii fata încetare. Yoga şi meditaţia înseamnă şi atingerea unor aspecte mai profunde, atât în corp cât şi la nivelul minţii şi al emoţiilor. În plus, universul unic creat în spaţiul studioului Hotpod prin temperatură, lumina difuză, aromaterapie şi muzică ajuta mintea să se desprindă din goana zilnică şi să se focuseze pe ceea ce se întâmplă în prezent.

Flexibilitate
“Este singuraformă de mişcare care mi-a redat flexibilitatea după un accident la picior”. Practicate constant şi cu răbdare, posturile din yoga (asane) învaţă corpul să folosească muşchii ‘corecți’, iar ligamentele şi tendoanele redevin mai elastice. La 37 de grade deja corpul este încălzit şi din exterior, ceea ce permite muşchilor să se detensioneze, iar articulaţiilor să devină mai permisive.

Corp puternic şi stabil
‘Îmi place mult senzaţia de putere în picioare şi mai ales în braţe, înainte nu puteam să fac nici măcar o flotare tremurată’. În posturile de yoga sunt folosiţi, conştient şi atent, aproape toţi muşchii corpului, din tălpi şi până în vârful capului, ad literam am putea spune. Astfel, ne conştientizam mai bine corpul, acesta devine puternic şi bine ancorat. În plus, căldura în hotpod împinge inima să lucreze mai alert şi plămânii să funcţioneze la capacitate mare, exerciţiu perfect interior şi exterior.

Armonie în cuplu
‘Ne înţelegem mai bine şi râdem mai mult’ (cuplu). Prin concentrarea asupra prezentului, eliberarea de gânduri şi nemulţumiri minore, se creează o nouă perspectivă, mai luminoasă şi cuprinzătoare asupra vieţii sub toate aspectele.

Respiraţie
Respir mai profund şi mai calm’. În yoga respiraţia este esenţială, ea conduce mişcarea şi focusul, aprofundează relaxarea si creste forţa. În secvenţele vinyasa practicate în cadrul Hotpod Yoga respiraţia este cea care leagă şi coordonează mişcarea, menţinerea posturilor şi trecerea de la o asana la alta.

Comunitate
‘Abia aştept să revăd unele fete; chiar dacă nu m-am împrietenit cu toată lumea, pare că împărtăşim ceva care ne leagă mai mult decât clasa în sine. Îmi plac discuţiile de dinainte şi de după clase şi să mergem la masă împreună după oră, să discutăm despre viaţă şi… yoga’.

Mariana Drăgan

Mariana practică yoga de 6 ani şi este pasionată de viaţa sănătoasă, vindecare holistică, ayurveda, reconectare cu natura şi cu noi înşine.

A studiat limbi străine şi are un background de peste 15 ani în Comunicare şi Marketing, iar în 2013 a obţinut certificarea de 200 de ore Yoga Alliance Internaţional. Practica ei este accesibilă, adaptabilă dar cu impact profund, fizic şi emoţional.

‘Hotpod Yoga este ca un cocktail de lucruri ce par prea bune să le ai împreună: este exciting, intens şi foarte agreabil, cu efecte secundare pe care ţi le tot doreşti.’

Studioul unic Hotpod Yoga şi-a găsit casa în mijlocul Bucureștiului, într-o clădire plină de farmec și istorie – Clădirea „Universul”, în strada Actor Ion Brezoianu, nr. 23. În acest „Univers” studioul Hotpod este la ultimul etaj, într-o mansardă spațioasă cu o priveliște minunată asupra orașului. Acoperișul are formă de piramidă – semn că fondatoarele au aspirații înalte pentru Hotpod Yoga în București!

Prima şedinţă este gratuită iar rezervările se fac online:

https://www.facebook.com/hotpodyogaBucharest

http://www.hotpodyoga.com/yoga-classes/bucharest/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!